Hamilton potvrdil účasť v procese odkúpenia Chelsea: Od detstva som fanúšik futbalu

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. apr 2022 o 16:12

Prišlo mi to ako skvelá príležitosť byť súčasťou niečoho veľkého, povedal.

LONDÝN. Britský pretekár formuly 1 Lewis Hamilton v piatok potvrdil svoju účasť v procese odkúpenia futbalovej Chelsea.

Spolu s hviezdnou americkou tenistkou Serenou Williamsovou sú súčasťou konzorcia bývalého riaditeľa Liverpool FC Martina Broughtona.

"Keď som bol mladý, hrával som futbal. Od detstva som veľký fanúšik tohto športu," uviedol pre DPA sedemnásobný majster sveta v piatok na VC Emilia Romagna.

"Keď som sa o tom dopočul, prišlo mi to ako skvelá príležitosť byť súčasťou niečoho veľkého," dodal 37-ročný pilot.

Terajší majiteľ Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie zo strany britskej vlády.

Suma za jeho predaj by mohla dosiahnuť až tri miliardy eur. V hre o vlastníctvo sú aj americký podnikateľ a investor Todd Boehly či spolumajiteľ basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca.

Aktíva Chelsea sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na necelých 24.000 eur.

Abramovič, ktorého britská vláda spája s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, z predaja Chelsea nemá nijako profitovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hamilton potvrdil účasť v procese odkúpenia Chelsea: Od detstva som fanúšik futbalu