Stanú sa spolumajiteľmi Chelsea? Záujem prejavili aj elitní športovci

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. apr 2022 o 15:57

Pridali sa k Martinovi Broughtonovi.

BRATISLAVA. Sedemnásobný majster sveta F1 Lewis Hamilton a tenisová 23-násobná grandslamová víťazka Serena Williamsová sa stali súčasťou konzorcia, ktoré má záujem o prevzatie anglického futbalového klubu FC Chelsea.

Informáciu o tom priniesla britská televízia Sky.

Hamilton s Williamsovou sa pridali k Martinovi Broughtonovi, ktorý v minulosti viedol iný anglický klub FC Liverpool a bol aj šéfom aerolínií British Airways.

Obaja elitní športovci by sa v skupine mali podieľať príspevkom na úrovni 10 miliónov libier, čo je v prepočte približne 12 miliónov eur. Pilot Mercedesu už dávnejšie vyhlásil, že je fanúšikom klubu zo Stamford Bridge.

"The Blues" sú na predaj od marca, keďže doterajší vlastník Roman Abramovič sa ocitol na sankčných zoznamoch britskej vlády v dôsledku ruskej vojenskej invázie na Ukrajine za jeho úzke väzby s prezidentom Vladimirom Putinom.

Chelsea má v súčasnosti zmrazené aktíva a funguje v obmedzenom režime. To znamená napríklad to, že náklady A-tímu na zápasy u súperov nesmú presiahnuť v prepočte 24-tisíc eur.

Záujem o akvizíciu úradujúceho víťaza Ligy majstrov prejavilo viacero skupín, niektoré medzičasom odstúpili od snahy získať do svojho portfólia FC Chelsea.

Aktuálne je "najhorúcejším" kandidátom na klubu londýnskeho futbalového klubu vlastník basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca.

Medzi ašpirantov patrí aj spolumajiteľ bejzbalového Los Angeles Dodgers americký investor Todd Boehly. Záujem mali aj vlastníci iného bejzbalového klubu Chicago Cubs, no rodina Rickettovcov sa už z hry stiahla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Stanú sa spolumajiteľmi Chelsea? Záujem prejavili aj elitní športovci