Chaos, detinské chyby, tréner šiel do kolien. Trnava v Európe totálne prepadla

Zľava hráč Trnavy Adrian Zelkovič, hráč Krakova Marc Carbo a kapitán Trnavy Roman Procházka
Fotogaléria (7)
Zľava hráč Trnavy Adrian Zelkovič, hráč Krakova Marc Carbo a kapitán Trnavy Roman Procházka (Autor: TASR)
Pavol Spál|16. aug 2024 o 07:15

Tak zle Spartak v európskom pohári už dávno nehral.

BRATISLAVA. Sebastián Kóša sa zrútil na zem, zakrýval si tvár. Dvadsaťročný stopér Spartaka Trnava nezvládol kritický moment. Nedal.

Dráma trvala tri hodiny a jedenásť minút. Rozhodol až penaltový rozstrel. Štrnásta séria. 

Ešte predtým mal penaltový mečbal iný Trnavčan Bainovič, ale trafil iba brvno. Nešťastný tréner Michal Gašparík padol na kolená.

Rozstrel vyhral poľský tím 12:11. 

"Prišli penalty, náš zlý výkon mohol byť v úvodzovkách zabudnutý, mali sme tam mečbal, nepremenili sme ho, ďalší mečbal nám potom odvolal rozhodca. Domáci zaslúžene postúpili," priznal tréner Gašparík pre trnavskyhlas.sk.

Fotogaléria zo zápasu Wisla Krakov - Spartak Trnava (odveta, 3. predkolo Konferenčnej ligy)

Futbalový Spartak však vo štvrtok celkovo nezvládol odvetný zápas 3. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL).

V riadnom hracom čase vyhrala Wisla Krakov 2:0. Po predĺžení bolo 3:1, keď Spartak dostal do hry gól Michala Ďuriša v druhej časti predĺženia.

Najhorší výkon v Európe

Prvý zápas doma vyhral Spartak 3:1, ale v odvete pôsobil úplne inak.

„Veľké sklamanie z predvedeného výkonu, okrem brankára Freliha. Veľký festival individuálnych chýb aj systémových vecí,“ hodnotil Róbert Paldan, spolukomentátor Slovenskej televízie. 

Ešte horší ako výsledok bola hra slovenského tímu. Spartak hral ustráchane, nebol nebezpečný. Kombinácia totálne viazla.

„Chceli sme hrať úplne, ale úplne inak, ako zápas od prvej minúty vyzeral, týždeň sme sa pripravovali na to, že chceme streliť prvý gól, chceme hrať aktívne. Ale opak bol pravdou,“ citoval trnavskyhlas.sk trénera Gašparíka. 

VIDEO: Gašparík po vypadnutí Trnavy

Prvýkrát od prestupu do Trnavy nastúpil v základnej zostave Erik Sabo, ktorý sa vrátil po deviatich rokoch.

Príležitosť dostal v trojčlennej stopérskej formácii vedľa Ujlakyho a Kóšu. Nefungovalo to. Sabo dostal žltú kartu už v prvej minúte a nepôsobil isto. Trnava však celkovo pôsobila rozhárane. 

„Najhorší výkon Trnavy v európskych pohároch za posledné roky,“ hodnotil Paldan. 

Ani zmeny nepomohli

Tréner Michal Gašparík sa v prvom polčase snažil prebudiť svoj tím a vulgárne zakričal s dodatkom: „Už hrajte.“

Futbalisti Spartaka Trnava odohrali veľmi zlý polčas. Nedokázali podržať loptu, katastrofálne rozohrávali. Prehrávali osobné súboje. 

„Takto zle organizovaný Spartak som už dlho nevidel. To sú veci, čo musia vedieť dorastenci,“ vravel expert Slovenskej televízie a bývalý hráč Trnavy Peter Ďuriš.

Do druhého polčasu spravil Gašparík dve zmeny. Stiahol Mareka Ujlakyho a Róberta Picha a do hry prišli Hugo Ahl a Kratochvíl. Trnava však pokračovala v zlom výkone. 

„Mali sme slabý pohyb, zle sme kombinovali. Vyústením celého výkonu bola presne situácia, keď sme stratili loptu a prišla nezmyselná penalta. To bol kľúč k úspechu domácich,“ opisoval Gašparík.

„Jednak hral súper výborne, gól ich navyše povzbudil, využili domáce prostredie ako aj my doma. Striedania nám nepomáhali," pokračoval tréner Spartaka.

Aréna nebola plná

Pri prvom góle spravil veľkú chybu Philip Azango, ktorý hlúpo fauloval a z penalty šli domáci do vedenia. Pri druhom góle chyboval hlavne Martin Mikovič. Obrovský lapsus spravil aj Erik Sabo, čo však súper nevyužil. 

Brankár Žiga Frelih dlho držal Trnavu v hre, mal famózne zákroky, ale aj on spravil veľkú chybu pri treťom góle. 

„To, čo sme nechceli ani v najčernejšom sne, sa stalo realitou,“ povzdychol si počas zápasu komentátor Slovenskej televízie. 

Wisla Krakow je slávny poľský klub, ale momentálne pôsobí iba v druhej lige. Do EKL sa dostala ako víťaz Poľského pohára. 

„Rozpočet Krakowa je asi 6 miliónov eur. (Trnava má asi 4 – 5 mil. eur, pozn. red.) Wisła má stále veľmi vysoké dlhy a problémy s platbami. Súčasný dlh je približne 12 miliónov eur,“ prezradil pre Sportnet poľský novinár Kuba Cimoszko. 

Aréna s kapacitou 33 – tisíc bola vo štvrtok zaplnená zhruba spolovice. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Chaos, detinské chyby, tréner šiel do kolien. Trnava v Európe totálne prepadla