Šéf Slavie chválil v Košiciach trávnik aj kuchyňu. Na východe čakajú inváziu z Trnavy

Futbalisti Slavie Praha sa zdravia po zápase v Košiciach s fanúšikmi.
Futbalisti Slavie Praha sa zdravia po zápase v Košiciach s fanúšikmi. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|18. aug 2023 o 09:45

Trnava bude hrať dvakrát doma, tuší tréner Dnipra.

KOŠICE. Nový košický štadión zažil v krátkom čase už tretí veľký futbalový večer. V priebehu troch týždňov bol tretíkrát vypredaný.

Tentoraz sa to postarala Slavia Praha, ktorá bola súperom ukrajinského Dnipra 1 v treťom predkole Európskej ligy.

Slávisti si na ihrisku aj na tribúnach užili domácu atmosféru a večeru napokon chýbalo len ich víťazstvo, hoci po trojgólovej výhre v prvom zápase im remíza 1:1 zabezpečila postup do play off o Európsku ligu a istotu účasti minimálne v skupine Európskej konferenčnej ligy. 

Košice boli od stredy červenobiele, hoci je známe, že košickí futbaloví fanúšikovia sú spriaznení so Spartou, odvekým rivalom Slavie.

Miestni ultras to dali najavo ešte pred príletom hráčov do Košíc, keď v noci na stredu olepili špeciálnymi nálepkami klubový autobus Slávie. Napokon sa však naplnilo želanie trénera Jindřicha Trpišovského a veľká väčšina divákov bola na strane jeho mužstva aj vďaka množstvu fanúšikov z Prahy.

Tým dokonca organizátori poskytli sektor, v ktorom tradične fandia domáci ultras. Počas celého zápasu neúnavne hnal dopredu svojich, odspieval všetky známe chorály, viackrát počastoval konkurenta z Letnej a po zápase s hráčmi oslavoval, ako by to bolo doma v Edene.   

Schranzove dva pražské góly boli rozhodujúce

V zápasovej súpiske Slávie sa objavili aj traja slovenskí reprezentanti. Ivan Schranz bol v základnej zostave, v závere zápasu sa svojich prvých minút v sezóne dočkal v rodnom meste aj Jakub Hromada, Michal Tomič napokon do hry nezasiahol.

Práve Schranzove dva góly v prvom polčase pražského zápasu sa napokon ukázali ako rozhodujúce. V Košiciach sa gólovo nepresadil, v prvom polčase sa bolestivo zrazil so súperom v šestnástke a napokon dvadsať minút pred koncom striedal.

„Diváci nám vytvorili domácu atmosféru, za čo im patrí veľké poďakovanie. Boli skvelí, prišli vo veľkom počte a celý zápas nás hnali dopredu. Klobúk dole pred nimi. Zápas bol ťažký. Neboli sme až takí aktívni ako sme chceli byť.

Prvý zápas nám vyšiel lepšie. Dnipro má svoju kvalitu, dnes to ukázali a sme radi, že ideme ďalej a pred nami sú ďalšie výzvy,“ hodnotil košickú odvetu slovenský reprezentant, ktorý si možno v dvojzápase s Dniprom vypýtal ďalšiu pozvánku do reprezentácie.

„Snažím sa čo najviac a čo najlepšie hrať v klube. Ak splním tento základný atribút, tak verím, že si zaslúžim aj pozvánku do reprezentácie. V podstate som v reprezentácii rok nebol, až teraz na júnovom zraze.

Mal som z toho radosť, urobili sme dobré výsledky. Budem rád, ak sa mi podarí dostať do mužstva aj v tom nadchádzajúcom septembrovom termíne,“ poznamenal Schranz.

Makať a čakať

Schranz si pobyt v Košiciach so spoluhráčmi užíval. „Bolo to skvelé. My sme sa do Košíc veľmi tešili najmä Kubo Hromada, že príde do rodného mesta.

Škoda len, že si neodnášame výhru,“ zmienil Schranz spoluhráča, ktorý sa aj podľa slov trénera Jindřicha Trpišovského od chvíle, keď sa dozvedel, že Slávia bude hrať v Košiciach, zmenil na sprievodcu a informátora.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Šéf Slavie chválil v Košiciach trávnik aj kuchyňu. Na východe čakajú inváziu z Trnavy