Michalovce sa dočkali prvého súťažného víťazstva, Kežmarku už druhý rok žreb nepraje

Futbalisti Michaloviec sa radujú z gólu
Futbalisti Michaloviec sa radujú z gólu (Autor: MFK Zemplín Michalovce/Facebook)
Svjatoslav Dohovič|29. aug 2024 o 08:45

Michalovce zvládli zápas Slovenského pohára aj bez viacerých opôr.

KEŽMAROK. Aj napriek tomu, že futbalisti Michaloviec pricestovali na zápas druhého kola Slovnaft Cupu ma ihrisko štvrtoligového Kežmarku bez viacerých opôr, potvrdili úlohu favorita a pripísali si prvé víťazstvo v súťažnom zápase v sezóne.

Domáci, ktorým patrí aktuálne druhá priečka v štvrtej lige na východe, od úvodu ukazovali, že nechcú kožu predať ľahko.

Michalovčania však boli na rozdiel od ligovej súťaže mimoriadne efektívni, využili prvé dve vážnejšie šance a po dorážke Enza Arevala a góle Lukáša Šimka išli po polhodine hry do dvojgólového vedenia.

Domáci mohli znížiť v samom závere polčasu, ale volej Simona Kristana brankár hostí Muhamed Sahinovič vytlačil na roh.

Do druhého polčasu poslal domáci tréner Mikuláš Dvorožňák na ihrisko aj druhého útočníka v snahe zdramatizovať zápas, ale opäť udreli hostia, ktorých tretí gól pridal Antonio Ramos.

Kežmarčania sa napokon dočkali odmeny za sympatický výkon a desať minút pred koncom zápasu dobre umiestnenou strelou z priameho kopu upravil Adam Matalík na konečných 1:3.          

Matalík si veril a bude to drahé

Pohárový žreb už druhý rok po sebe Kežmarčanom príliš nepraje. Dvakrát po sebe sa im podarilo preniknúť až do štvrtého kola, ale vlani im žreb už v druhom kole postavil do cesty vtedy už prvoligové Košice a v tomto roku Michalovce.

„Dať gól prvoligistovi je vždy dobrý pocit. Chceli sme sa pobiť o lepší výsledok. Taktika nám veľmi nevyšla, najmä pri tých góloch v prvom polčase, ale myslím si, že to bol pekný futbal a nebola to žiadna hanba,“ hodnotil zápas jediný strelec domácich Matalík.

Priznal, že po dvadsiatich minútach sa už prejavila lepšia fyzická pripravenosť, z čoho vyplynuli aj gólové situácie.

„Ten prvý gól bol trochu smolný. Snažili sme sa to zatvárať, ale dokázali si nás roztiahnuť a odchádzali sme kondične. Ale vždy je aj pre nás aj pre divákov veľký zážitok hrať proti prvoligovým tímom a v tomto je tá pohárová súťaž výborná,“ dodal Matalík, ktorý si pred gólom z priameho kopu veril a trafil ho naozaj výborne.

„Dnes som veril, že to tam padne. A asi to bude dosť drahé,“ pousmial sa Matalík.

Každé súťažné víťazstvo poteší

Michalovčania v predchádzajúcej sezóne síce v lige bojovali až do úplného barážového konca o záchranu, ale v pohári sa im podarilo postúpiť až do štvrťfinále, kde vypadli s Trnavou.

V Kežmarku sa asistenciou aj gólom o hladký postup cez prvého súpera v novej pohárovej sezóne postaral Lukáš Šimko.

„Každá asistencia a gól potešia. Rovnako aj postup a dnešný tímový výkon. Zápasy v tých prvých kolách pohára sú vždy veľmi náročné, lebo pre súperov je to vždy zápas sezóny proti prvoligovému mužstvu a chcú sa ukázať. Ale bol to dobrý zápas. Chceme zvládnuť tie prvé kolá a uvidíme, ako ďaleko sa dostaneme v tejto sezóne,“ naznačil Šimko pohárové ambície.

Okrem postupu a zvládnutej úlohe favorita je podľa neho dôležité aj to, že sa Michalovčanom podarilo prvýkrát zvíťaziť v novej sezóne: „Každé súťažné víťazstvo je dobré a pridáva nám na sebavedomí, hoci aj so štvrtoligistom.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Michalovce sa dočkali prvého súťažného víťazstva, Kežmarku už druhý rok žreb nepraje