Posilní Slovan bývalý hráč Tottenhamu? Zmysel by to malo iba v jednom prípade

Futbalisti Slovana Bratislava.
Futbalisti Slovana Bratislava. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Michal Šášky|2. jún 2023 o 18:30

Rakúsky stopér je len jedna z alternatív.

BRATISLAVA. Jeho pôsobenie v Rapide sa končí, ale z Viedne sa možno nebude musieť sťahovať. Rakúsky stopér Kevin Wimmer má vraj namierené do Slovana Bratislava.

Písal o tom už v stredu rakúsky novinár Peter Linden na svojom blogu, jeho špekuláciu prevzal portál laola1.at.

Čo je na tom pravdy?

Slovan hľadá stopérov

Stopérske duo tvorili počas jari v Slovane 35-ročný Guram Kašia z Gruzínska a 30-ročný naturalizovaný slovenský reprezentant a vicekapitán Vernon de Marco. Predtým na jeseň hrával 27-ročný Myenty Abena.

Belasí už dlhšie hľadajú hlavne mladšiu náhradu. Naposledy sa nepresadil Maudo Jarjue (25 r), za výkony boli kritizovaní aj Richard Križan (25) či Siemen Voet (23).

„Hľadáme minimálne jedného, optimálne dvoch stopérov,“ hovoril po sezóne pre denník Šport generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

Hlavný tréner Slovana Vladimír Weiss starší však hovoril o omladení zostavy. Príchod Wimmera, ktorý na jeseň oslávi 31 rokov, nemá na prvý pohľad význam.

Výnimkou je jeden scenár.

V Slovane po sezóne s určitosťou končí Jarjue, ktorý sa nepresadil a uplynulo mu hosťovanie.

Otáznik visí nad Vernonom, ktorému sa skončila zmluva. V prípade, že sa klub nedohodne s hráčom na predĺžení kontraktu, môže byť cestou príchod skúseného obrancu.

Kto je Kevin Wimmer?

Wimmer už ako 19-ročný prestúpil do nemeckého Kolína, o tri roky neskôr v lete 2015 zamieril do slávneho Tottenhamu Hotspur.

Do kádra si ho vybral slávny tréner Mauricio Pochettino, klub podpísal s hráčom zmluvu na päť rokov. Reálne tam strávil dva.

Cez stopérske duo Toby Alderweireld a Jan Vertonghen sa nepresadil. Na konte má len 31 štartov, pätnásť v Premier League. 

Za približne 20 miliónov odišiel do Stoke City, no neuchytil sa v základnej zostave a už iba chodil po hosťovaniach. Obliekal dresy nemeckých klubov Hannover a Karlsruher či belgického Mouscronu.

V lete 2021 sa ako voľný hráč vrátil do rodnej krajiny. Pre zdravotné problémy s kolenom vypadol zo zostavy Rapidu, od septembra neodohral v rakúskej lige ani minútu.

V minulosti deväťkrát štartoval v drese reprezentácie. Tri minúty odohral aj na EURO 2016.

Možný návrat odchovancov

Wimmerovi vyprší zmluva koncom júna, rovnako ako De Marcovi v Slovane. Jeho príchod je však nateraz čistou špekuláciou.

Voľbou číslo jeden by mal byť údajne Marek Kristián Bartoš z Podbrezovej, 26-ročný stopér mal najviac odohraných ligových minút a s bilanciou 4 góly a 1 asistencia.

Hovorí sa aj o možnom návrate odchovanca Branislava Niňaja pôsobiaceho v rumunskom Sepsi či Michala Sipľaka, ktorý hráva za poľský Krakov. Obom sa končí zmluva.

Situácia by sa mala podľa zdrojov z Tehelného poľa vyriešiť najneskôr do troch týždňov. Letnú prípravu na sezónu začína A-tím už 12. júna.

Slovan sa plánuje v lete posilniť v každej formácii, vrátane brankára. V klube končí Adrián Chovan, zmluvu predĺžil 23-ročný odchovanec Martin Trnovský.

České médiá už s istotou informovali o príchode brankára Filipa Nguyena zo Slovácka, no táto informácia nebola pravdivá.

Slovan hľadá aj pravého obrancu, stredopoliara, krídelníka a útočníka. Medzi adeptami sa spomínajú César Blackman z Dunajskej Stredy a Kyriakos Savvidis z Trnavy. Aj im sa tiež končia kontrakty.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Posilní Slovan bývalý hráč Tottenhamu? Zmysel by to malo iba v jednom prípade