Juventus dostal trest za rasizmus, proti Neapolu musí zavrieť tribúnu

Futbalista Interu Miláno Romelu Lukaku (vľavo) a šarvátka v zápase s Juventusom Turín.
Futbalista Interu Miláno Romelu Lukaku (vľavo) a šarvátka v zápase s Juventusom Turín. (Autor: TASR/ LaPresse via AP)
TASR|6. apr 2023 o 19:10

Červená karta, ktorú dostal Romelu Lukaku, zostáva v platnosti.

TURÍN. Juventus Turín bude musieť na jeden duel zatvoriť časť svojho štadióna.

Pyká tak za rasistické správanie svojich fanúšikov voči útočníkovi Interu Miláno Romeluovi Lukakuovi počas utorkového zápasu Coppa Italia.

Juventus tak príde o možnosť zaplniť štadión počas zápasu so suverénnym lídrom talianskej Serie A Neapolom v nedeľu 23. apríla.

"Fanúšikovia Juventusu na prvom podlaží južnej tribúny v období od 35. do 49. minúty druhého polčasu vykrikovali vulgarizmy a rasisticky urážali Romelua Lukakua," cituje server Football Italia verdikt Talianskeho športového súdu.

Belgický útočník v úplnom závere duelu z penalty vyrovnal skóre na 1:1 a následne si položil prst na pery ako gesto utíšenia. Hneď na to uvidel druhú žltú kartu v stretnutí a putoval predčasne pod sprchy.

Jeho manažérski zástupcovia voči vylúčeniu ostro protestovali a vyhlásili, že trest by mali dostať vinníci rasizmu. Červená karta však zostáva v platnosti.

Šéf talianskych rozhodcov Gianluca Rocchi totiž potvrdil, že Lukaku dostal druhú žltú za jeho slovnú provokáciu na ihrisku a nie za gestá voči divákom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Juventus dostal trest za rasizmus, proti Neapolu musí zavrieť tribúnu