Klopp opäť viedol Borussiu Dortmund. Svoje rozhodnutie však zatiaľ nemení

Tréner Jürgen Klopp.
Tréner Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. sep 2024 o 13:28

Kloppa po odchode z Liverpool FC spájali s prevzatím reprezentačných tímov Anglicka a USA.

BRATISLAVA. Nemecký futbalový tréner Jürgen Klopp v sobotu opäť nečakane prevzal vedenie Borussie Dortmund. Bolo to v exhibičnom zápase.

Bola to pocta dvom niekdajším hráčom BVB - Poliakom Lukaszovi Piszczekovi a Jakubovi Blaszczykowskému, ktorých Klopp viedol počas svojho pôsobenia vo vestfálskom klube v rokoch 2008 až 2015.

Príležitosť rozlúčiť sa s klubom dostal aj Mats Hummels, ktorého druhý angažmán v Dortmunde sa skončil toto leto, hoci v exhibičnom zápase nenastúpil.

Piszczek a Blaszczykowski boli súčasťou Kloppových tímov, ktoré vyhrali Bundesligu v rokoch 2011 a 2012 a tiež pomohli Dortmundu dostať sa do finále Ligy majstrov v roku 2013.

Od letného odchodu z anglického Liverpool FC bol Klopp spájaný s prevzatím reprezentačných tímov Anglicka a Spojených štátov, ale povedal, že sa neponáhľa s návratom do práce a možno to už ani nezvládne.

„Od dnešného dňa je to pre mňa ako trénera všetko,“ povedal Klopp na medzinárodnom kongrese trénerov v nemeckom Würzburgu.

„Neprestal som z rozmaru, ale bolo to všeobecné rozhodnutie. Trénoval som aj najlepšie kluby na svete. Možno sa o tom môžeme opäť porozprávať o pár mesiacov. Chcem stále pracovať vo futbale a pomáhať ľuďom svojimi skúsenosťami a kontaktmi. Uvidíme, čo mi ešte príde.“

Niektoré zdroje pre web televíznej stanice ESPN uviedli, že Klopp bol rozhodnutý po odchode z Liverpoolu vziať si minimálne ročnú prestávku od trénovania a zatiaľ drží slovo.

Dodali tiež to, že 57-ročný rodák zo Stuttgartu už možno vo veľkom futbale vôbec nebude pôsobiť ako tréner.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Klopp opäť viedol Borussiu Dortmund. Svoje rozhodnutie však zatiaľ nemení