Všetci by chceli, aby sa hralo zadarmo. Takto to však nefunguje, tvrdí kapitán Senice

Juraj Piroska.
Juraj Piroska. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|17. apr 2022 o 14:45

V Senici podalo výpoveď osem hráčov a dvaja tréneri.

Bolo verejným tajomstvom, že situácia v FK Senica začína byť neúnosná. Hráči niekoľko mesiacov nevideli výplaty, napriek tomu sa mužstvo dostalo do semifinále Slovnaft Cupu a nemuselo sa hanbiť ani za výsledky a výkony v lige.

Pred stretnutím s Liptovským Mikulášom však podalo výpoveď osem hráčov i realizačný tím. O vzniknutej situácii hovoril pre Sportnet kapitán mužstva JURAJ PIROSKA.

Čo viedlo k tomu, že ste podali výpoveď?

Vedenie klubu nedodržalo nejaké veci a tak sme sa rozhodli, že dáme výpovede. Uvidíme, čo ešte teraz nastane, ale boli tam nejaké veci, ktoré sa mali dodržať a nedodržali. To vyústilo do toho, že už sa nedalo ísť ďalej.

Športové fórum 2022

Zaujímate sa o športové dianie na Slovensku? Nezmeškajte konferenciu Športové fórum 2022 (22. apríl, Bratislava). Celý program podujatia nájdete tu.

Už pred mesiacom, po zápase s Michalovcami ste pred kamerami hovorili o tom, že ani na stavbe nebude nikto robiť, keď nedostane výplatu. Vtedy ste však ešte pokračovali. Čo sa odvtedy zmenilo? Dohodli ste sa na niečom a odvtedy sa to nedodržalo?

Áno, dá sa to takto povedať. Veľmi sa odvtedy situácia nepohla a už prešiel nejaký ten týždeň.

Aká bola reakcia vedenia na vaše výpovede? Skúšali vás ešte nejako presvedčiť, aby ste pokračovali?

Samozrejme, chceli, aby sa to zvrátilo, ale my sme boli rozhodnutí. Všetko sa dá zmeniť, ale musí sa urobiť aj nejaký krok k hráčom a ten sa žiadny nerobí. Všetci by len chceli, aby sa hralo zadarmo, ale myslím si, že to nie je to správne riešenie.

Je teda vaša výpoveď definitívna?

Uvidíme. Samozrejme, výpoveď sa dá aj stiahnuť, ale teraz je rad na vedení. Oni musia prísť a dať nám nejaký signál. Nie iba rečami, ale aj činmi.

Ste dohodnutí na nejakom stretnutí?

Momentálne nie, ale uvidíme, čo bude. Teraz sú sviatky, ale uvidíme, čo bude v priebehu týždňa.

Kto z hráčov ešte okrem vás podal výpoveď?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Všetci by chceli, aby sa hralo zadarmo. Takto to však nefunguje, tvrdí kapitán Senice