Bellingham nastúpi vo finále proti Dortmundu. Lepšie by som si to nevysníval, hovorí

Jude Bellingham.
Jude Bellingham. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. máj 2024 o 12:41

Spomedzi bývalých spoluhráčov z Dortmundu udržuje kontakt najmä s krajanom Jadonom Sanchom.

LONDÝN. Parádnu premiérovú sezónu v drese futbalistov Realu Madrid môže Jude Bellingham vyšperkovať v sobotu triumfom v Lige majstrov.

Tím anglického reprezentanta nastúpi vo finále vo Wembley proti Borussii Dortmund, odkiaľ vlani v lete do Realu za 103 miliónov eur prestúpil.

"Lepšie som si to vysnívať nemohol," povedal 20-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý pôsobil v drese Dortmundu v rokoch 2020 až 2023.

"Bude to pre mňa veľký zápas. Moje prvé finále Ligy majstrov, navyše doma v Anglicku a proti môjmu bývalému klubu - to je naozaj niečo šialené."

Do španielskej ligy vletel na jeseň minulého roka ako kométa, v úvodných 13 zápasoch za "Los Blancos" dal 13 gólov a okamžite sa stal miláčikom fanúšikov.

Realu napokon pomohol k zisku titulu celkovo 19 presnými zásahmi, ďalšie štyri pridal v Lige majstrov a ako vôbec najmladšieho v histórii ho vyhlásili za Hráča roka v španielskej La Lige.

"Prišiel som sem, aby som víťazil. Nič iné som ani neočakával. Možno to znie príliš chamtivo, ale keď hráte v jednom tíme s toľkými skvelými hráčmi, musíte mať iba najvyššie ciele," tvrdí Bellingham, ktorý v októbri 2023 rozhodol hneď svoje prvé El_Clásico na ihrisku Barcelony dvoma gólmi (2:1).

Skóre otočil dvoma zásahmi v druhom polčase, rozhodujúci dal v nadstavení.

Víťazný gól v nadstavenom čase na 3:2 zopakoval potom aj v druhom ligovom derby s Barcelonou v apríli tohto roka.

Bellingham tvrdí, že sa za necelý rok v Reale mnohé naučil od najskúsenejších hráčov, akými sú v madridskej kabíne Luka Modrič (38) alebo Toni Kroos (34).

"Veľa som sa s nimi rozprával. Pamätám si, ako som po príchode iba ticho sedel pri jedálenskom stole a počúval som ich. A je skvelé, že môžem teraz po ich boku tvoriť nové spomienky."

Spomedzi bývalých spoluhráčov z Dortmundu udržuje kontakt najmä s krajanom Jadonom Sanchom.

"Keď som ako 17-ročný do Borussie prišiel z Birminghamu, zobral si ma pod svoje krídla," spomínal Bellingham pre agentúru DPA.

"Bude pekné ich všetkých znova vidieť, ale nechcem, aby som sa pred finále nechal príliš uniesť takýmito emóciami. V sobotu od deviatej večer si už od tohto budem držať odstup."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bellingham nastúpi vo finále proti Dortmundu. Lepšie by som si to nevysníval, hovorí