V Slavii je šťastný, ale odchod nevylučuje. Schranz: Starší hráči to majú zložitejšie

Ivan Schranz sa raduje z gólu v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024.
Ivan Schranz sa raduje z gólu v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. aug 2024 o 14:00

Jeho pozornosť sa aktuálne koncentruje na play-off Ligy majstrov proti francúzskemu Lille OSC.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz nevylučuje svoj odchod z českého prvoligového klub Slavia Praha. Odchovanec bratislavského Interu to povedal v rozhovore pre český web Sport.cz.

"Možnosti stále existujú, v posledných týždňoch prestupového obdobia sa toho môže veľmi zmeniť," povedal krídelník, ktorý na EURO 2024 v Nemecku strelil v reprezentačnom drese Slovenska tri góly.

Schranz: V Slavii som šťastný

"V Slavii som však šťastný. Mám nejakú pozíciu, na ktorú sa nemôžem sťažovať. Je otázka, ako by to vyzeralo inde. Ak by tiež nastala nejaká zmena, musia byť spokojné všetky strany - oba kluby aj ja. Keď sa to stretne, môžeme sa baviť ďalej," upresnil Schranz, ktorý v septembri oslávi už 31. narodeniny.

Práve vek vníma ako jednu z prekážok možnej klubovej zmeny. "Samozrejme. Za 25-ročného hráča nemajú kluby problém zaplatiť desiatky miliónov eur. Tí starší to majú zložitejšie. Pre Slaviu mám navyše stále nejakú hodnotu," upresnil bratislavský rodák.

Schranz tiež uviedol, že dlhodobé ciele si príliš nedáva. Jeho pozornosť sa aktuálne koncentruje na play-off Ligy majstrov proti francúzskemu klubu OSC Lille. Ak v ňom "zošívaní", uspejú predstavia sa v ligovej časti milionárskej súťaže.

"Pozitívne je, že sme minulú sezónu odohrali skvelé a vyrovnané zápasy proti AS Rím alebo AC Miláno, teda proti tímom, ktoré Ligu majstrov bežne hrajú. Teraz máme súpera z francúzskej ligy, cez ktorého chceme ísť ďalej. Chceme do Edenu dostať Ligu majstrov," doplnil slovenský reprezentant.

Na gól po EURO stále čaká

Slavia Praha v aktuálnom ročníku odohrala vo všetkých súťažiach už sedem duelov, no Schranz na svoj prvý gól v sezóne stále čaká.

"Sám som si zo seba robil srandu, že som sa vystrieľal na EURO. Nenastúpil som však do všetkých zápasov Slavie. A keď áno, viac som sa podriadil taktike. Boli sme úspešní ako tím, čo je prvoradé. Pre mňa je podstatné, že som sa do nejakých šancí dostal.

V reprezentácii som tiež dva roky nedal gól a zrazu dám na šampionáte tri. Človek prechádza určitými obdobiami. Teraz to chvíľku trvá, ale možno si nejaký gól schovávam na dôležitejšie zápasy," povedal dvojnásobný otec.

"Práve príchod prvého potomka považujem za akýsi zlom v mojej kariére. Jakub má už štyri roky, už máme aj Samuela, ktorý má 11 mesiacov. S príchodom detí som sa možno trocha viac upokojil. Futbalovo sa cítim 'vyjančený'. Možno je to len môj pocit, ale s vekom prichádzajú aj skúsenosti, pohoda a sebavedomie," uzavrel Schranz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»V Slavii je šťastný, ale odchod nevylučuje. Schranz: Starší hráči to majú zložitejšie