Inter v závere zachránil Lukaku, Škriniar už vtedy na ihrisku nebol

Útočník Interu Miláno Romelu Lukaku prekonáva brankára FC Porto Dioga Costu.
Útočník Interu Miláno Romelu Lukaku prekonáva brankára FC Porto Dioga Costu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|22. feb 2023 o 22:57 (aktualizované 22. feb 2023 o 23:20)

Slovenského obrancu nahradil Denzel Dumfries.

Liga majstrov - osemfinále, 1. zápas

Inter Miláno - FC Porto 1:0 (0:0)

Gól: 86. Lukaku

Rozhodoval: Jovanovič (Srb.), ŽK: Dimarco - Otavio, Pepé

ČK: 78. Otávio (Porto) po druhej ŽK

Inter: Onana - Škriniar (81. Dumfries), Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan (72. Brozovič), Dimarco (58. Gosens) - Džeko (58. Lukaku), Lautaro Martinez

Porto: Diogo Costa - Mario, Pepe, Marcano, Sanusi - Uribe, Grujič, Otavio, Galeno (51. Evanilson) - Pepé, Taremi (83. Wendell)

MILÁNO. Futbalisti Interu Miláno zvíťazili v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov nad portugalským FC Porto najtesnejším rozdielom 1:0.

Domácim sa po vylúčení Otávia podarilo využiť približne štvrťhodinovú presilovku, keď v 86. minúte na dvakrát dostal loptu do siete Romelu Lukaku.

Slovenský obranca Milan Škriniar nastúpil v základnej zostave Interu, ale za stavu 0:0 ho v 81. minúte vystriedal ofenzívnejšie ladený Denzel Dumfries.

Slovenský obranca Milan Škriniar v zápase Ligy majstrov proti Portu.
Slovenský obranca Milan Škriniar v zápase Ligy majstrov proti Portu. (Autor: TASR/AP)

Priebeh zápasu Inter Miláno - FC Porto

Na začiatku duelu medzi Interom a Portom sa dianie odohrávalo medzi šestnástkami. V 13. minúte sa po centri z ľavej strany dostal k lopte Lautaro Martinez, no hlavičke kapitána Interu chýbala presnosť.

V 20. minúte vystrašil Dioga Costu motor domáceho stredu poľa Hakan Calhanoglu, brankár Porta musel jeho strelu vyraziť na roh.

V závere polčasu hostia zvýšili aktivitu a po prudkej strele Marka Grujiča sa mohli ujať vedenia, no srbský reprezentant trafil iba do nôh brankára Onanu.

V nadstavenom čase podržal hostí Diogo Costa, ktorý vytesnil hlavičku Alessandra Bastoniho na ďalší rohový kop.

V 55. minúte sa po rýchlej akcii hostí ocitol v dobrej pozícii Mahdi Taremi, jeho strelu z prvej však Onana zneškodnil. Hostia dohrávali od 78. minúty bez vylúčeného Otavia a v závere neodolali náporu Interu.

Lukaku v 86. minúte po rohu trafil najskôr žrď, no z dorážky sa už nemýlil. Inter tak ukončil 22-zápasovú sériu portugalského šampióna bez prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Inter v závere zachránil Lukaku, Škriniar už vtedy na ihrisku nebol