Taliani napadli fanúšika Slavie pred policajtmi. Vedenie klubu to len tak nenechá

Fanúšikovia AS Rím.
Fanúšikovia AS Rím. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. okt 2023 o 15:25

Súboj sprevádzali mnohé incidenty medzi tábormi fanúšikov aj s políciou.

BRATISLAVA. Český futbalový klub SK Slavia Praha sa v ostatných rokoch prezentoval kvalitnými výsledkami a v pohárovej Európe, keď sa dvakrát prebojoval do štvrťfinále Európskej ligy a raz aj v Európskej konferenčnej lige.

V súčasnosti je súčasťou skupinovej časti EL a počas aktuálneho týždňa absolvoval duel na pôde talianskeho AS Rím, v ktorom prehral 0:2.

Duel však sprevádzali strety medzi fanúšikmi a políciou, pričom jeden z priaznivcov Slavie sa stal obeťou násilného trestného činu, pred zrakmi polície ho totiž Taliani napadli nožom.

V piatok sa zástupcovia "zošívaných" zaoberali najmä bezpečným návratom svojich fanúšikov do Česka, no avizovali, že situáciu nenechajú len tak.

"Vzhľadom k rozsahu udalostí v priebehu celého výjazdu chystá klub komplexnú správu na základe svojich poznatkov a informácií od fanúšikov. Tento dokument dá k dispozícii orgánom UEFA a českým úradom na ich rokovania s talianskymi náprotivkami," uviedol pražský klub vo vyhlásení na svojom webe.

"Za ostatných sedem rokov sme boli na desiatkach zahraničných výjazdov, ale s podobnou mierou neprofesionality a nezáujmu o zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia zo strany miestnej polície sme sa nikdy nestretli," dodali predstavitelia Slavie.

Do Ríme vycestovali tisícky fanúšikovia pražského tímu, medzi nimi aj rodiny s deťmi. Organizátori ich údajne po zápase držali v sektore na štadióne až dve hodiny.

Už v noci na piatok Slavia prostredníctvom šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka proti zásahu ohradila a v piatok na ambasáde v Ríme vzniesla oficiálny protest proti počínaniu talianskej polície. O necelé dva týždne sa obaja súperi stretnú opäť, v Prahe si zmerajú sily 9. novembra.

Už pred zápasom sa v uliciach talianskej metropoly zranilo šesť policajtov pri potýčkach s fanúšikmi, štyria z priaznivcom skončili za mrežami.

Do väzby napokon putovali šiesti fanúšikovia z českej výpravy, polovica z nich bola údajne ukrajinskej národnosti s pobytom v Česku. Štyri osoby sa dostali rýchlo na slobodu, keďže boli zadržané "iba" za pokus použiť v centre Ríma pyrotechniku.

Dve osoby zadržané na štadióne za násilné správanie už dostali od úradov príkaz o okamžité vyhostenie z krajiny. Slavia Praha tiež informovala, že fanúšik, ktorý utrpel bodné zranenie, je mimo ohrozenia života.

Aj počas súboja na Olympijskom štadióne prichádzalo k nepokojom. medzi oboma tábormi lietali v hľadisku rôzne predmety.

Tabuľka skupiny G

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Taliani napadli fanúšika Slavie pred policajtmi. Vedenie klubu to len tak nenechá