Pekarík má nového športového riaditeľa, Bobic sa po derby porúčal

Fredi Bobic.
Fredi Bobic. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. jan 2023 o 16:52

V klube vraj už niekoľko mesiacov vládla nespokojnosť s jeho rozhodnutiami.

BERLÍN. Nemecký futbalový klub Hertha BSC Berlín, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, nečakane prepustil športového riaditeľa Frediho Bobica. Udialo sa tak po sobotňajšej bundesligovej prehre v mestskom derby proti Unionu Berlín (0:2).

Bobic pôsobil v Herthe od roku 2021 a mal dohliadať na postupné „obrodenie“ mužstva a jeho začlenenie medzi nemeckú špičku, čo sa mu podarilo v predchádzajúcom pôsobisku - v Eintrachte Frankfurt, kde pracoval päť rokov (2016 - 2021).

V ostatnom čase však musel riešiť viac odchody ako príchody do kádra Herthy, keďže sa snažil znížiť výdavky klubu, ktorý sa ocitol v neľahkej finančnej situácii.

Herthe patrí v tabuľke I. bundesligy 2022/2023 predposledné 17. miesto so 14. bodmi. Napriek tomu väčšina fanúšikov mala Bobica v obľube, keďže s obmedzenými prostriedkami robil všetko, čo mohol, aby mala Hertha kvalitný a konkurencieschopný tím.

Nedávno ho dokonca médiá spájali s uvoľneným postom športového riaditeľa pri nemeckej reprezentácii. Funkciu nakoniec dostal niekdajší nemecký útočník a tréner Rudi Völler.

Bobica nahradí Benjamin Weber, riaditeľom akadémie a prvého tímu Herthy bude Zecke Neuendorf.

Magazín Kicker však informoval, že v klube už niekoľko mesiacov vládla nespokojnosť s rozhodnutiami Bobica.

Ten bol zodpovedný za to, že v minulej sezóne odišiel obľúbený maďarský tréner Pál Dárdai, pričom angažovanie jeho nástupcu Tayfuna Korkuta sa neukázalo ako vydarený ťah.

Súčasný tréner Herthy Sandro Schwarz je už ôsmym koučom „starej dámy“ od roku 2019.

Tabuľka Bundesligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pekarík má nového športového riaditeľa, Bobic sa po derby porúčal