VIDEO: Rozhodca mu gratuloval už počas hry. Veterán sa presadil krásnym gólom

Miroslav Paľaga (v modrom) v zápase Hrnčiarske Zalužany - Tomášovce.
Miroslav Paľaga (v modrom) v zápase Hrnčiarske Zalužany - Tomášovce. (Autor: Archív M. P. )
Titanilla Bőd|1. okt 2024 o 09:51

Ostal verný svojmu klubu aj v nižšej súťaži.

BRATISLAVA. „Hosťujúci Paľaga sa presadil neskutočným gólom z polovice ihriska, keď zaskočil prakticky každého na našom ihrisku.“

Takto opísal presný zásah Miroslava Paľagu z TJ Slovan Tomášovce hráč TJ Slovan Hrnčiarske Zalužany Peter Škorňa pre regionálne noviny MY Novohrad.

Týmto gólom z 59. minúte stanovil 47-ročný futbalista hostí na konečných 3:1 pre Tomášovce, bol teda kľúčový, lebo domáci nedávno predtým dali kontaktný gól.

Hoci videozáznam odhalil, že nebol z polovice ihriska, z krásy mu to nič neubralo.

Je kandidátom na Gól roka 2024 z amatérskych trávnikov.

Moment v hlave

„Dostal som prihrávku zo stredu presne takým spôsobom, že padala akurát ku mne. Cez hráča prepadla, raz spadla a už som videl, že brankár je trošku von z brány. Tak som to skúsil, a trafil som to,“ opísal svoj gólový moment Miroslav Paľaga.

„Bol to taký moment v hlave, že vyskúšam a možno spadne. Ten gól súpera zaskočil, bol to zlom v zápase. Potom sa už domáci nezmohli na nejaký väčší tlak, hoci predtým mali šance,“ doplnil hráč Tomášoviec.

Podobný gól z väčšej vzdialenosti ponad brankára naposledy strelil ešte ako ostaršený dorastenec pred tridsiatimi rokmi.

Jeho terajší kúsok ocenili všetci prítomní. „Ešte sa mi nikdy nestalo, že by za mnou prišiel už počas hry rozhodca a gratuloval mi. Krajší gól som ešte asi v živote nedal,“ prezradil.

Veľa gólov nedáva, radšej gólové príležitosti pripravuje spoluhráčom.

Ostal aj v nižšej súťaži

Tomášovce sú momentálne na ôsmom mieste 7. ligy ObFZ Lučenec. V ôsmich zápasoch získali desať bodov za tri výhry a jednu remízu.

V minulej sezóne pritom ešte pôsobili v V. lige Juh SsFZ a skončili ako nováčik na vynikajúcom druhom mieste. Mužstvo sa však rozpadlo a istý čas to vyzeralo na definitívny koniec mužského futbalu v obci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Rozhodca mu gratuloval už počas hry. Veterán sa presadil krásnym gólom