Girona
Girona
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
2 - 0
1:0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť Slovan

Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého. (Autor: REUTERS)
Martin Kozinka|22. okt 2024 o 09:35

Chceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.

BRATISLAVA. V septembri 2005 sa stal kapitánom pražskej Sparty. Mal vtedy čerstvých dvadsaťdva. Tomáš Sivok prebral pásku od Karla Poborského.

„Byť kapitánom Sparty je obrovská česť,” povedal Poborský mladému futbalistovi po telefóne, keď mu oznámil veľkú novinku. „Dal mi požehnanie,” priznal Sivok pre portál iDnes.cz.

Sparta sa v tom čase práve kvalifikovala do Ligy majstrov. Sivoka hodili do hlbokej vody.

Podobne sa musel cítiť pred dvoma rokmi Ladislav Krejčí. V lete 2022 sa stal po Sivokovi druhým najmladším kapitánom v klubovej histórii Sparty.

Ako to klub oznámil? Posadil ho vedľa trénera na predsezónnej tlačovej konferencii. Jeho novú úlohu predstavil pred novinármi vtedajší kouč Brian Priske. „Ano, Láďa tu sedí preto, že je nový kapitán.”

Vďaka čomu si pásku zaslúžil? „Pre svoj prístup, ale aj preto, že je proste skvelý hráč,” poznamenal Priske. „Pretože má všetky predpoklady,“ doplnil športový riaditeľ Sparty a česká futbalová legenda Tomáš Rosický.

Ladislav Krejčí.
Ladislav Krejčí. (Autor: Instagram - acsparta_cz)

Expert: Rosický v ňom videl lídra

Krejčí mal v tom čase 23 a pred sebou štvrtú sezónu v hlavnom meste Česka. Keď mal dvadsať, Sparta za neho zaplatila Zbrojovke Brno zhruba osem miliónov českých korún, čo je v prepočte 300-tisíc eur.

Bol skôr stredopoliar než obranca. „Prišiel ako mladý chlapec. Mnohí sa transferu čudovali,” vraví v súčasnosti pre Sportnet Jiří Lizec, novinár zo Sport.cz.

„Tomáš Rosický v ňom však od začiatku videl lídra, čo Krejčí potvrdil. Myslím si, že sa na neho bude v Sparte spomínať, pokiaľ sa nevráti, ako na jedného z najvýraznejších kapitánov novodobej histórie a symbol dvoch titulov,” dodal expert na pražský klub.

Krejčí pôsobil v Sparte uplynulých päť rokov, počas ktorých sa vypracoval na jedného z kľúčových hráčov tímu. Vybojoval s ním dva majstrovské tituly (2023, 2024) a dvakrát triumfoval v Českom pohári (2020, 2024).

Kapitán Sparty Praha Ladislav Krejčí v zápase proti FC Kodaň.
Kapitán Sparty Praha Ladislav Krejčí v zápase proti FC Kodaň. (Autor: Sparta Praha/X)

Fanúšikovia ho považujú za srdciara. „Je to líder na ihrisku aj v kabíne. Je lojálny ku klubu, v ktorom hrá, a nezanevrie naň ani po prestupe,” vysvetlil Lizec. 

Šarvátky? S Bořilom si podali ruky

Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Titanilla Bődst 00:305
Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v ŠpanielskuMiestne médiá chvália všestranných obrancov.
Titanilla Bődst 00:305
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
st 10:3010
Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalteVladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.
st 10:3010
Reakcie hráčov Slovana Bratislava po prehre s FC Girona.
ut 23:299
Slovanisti sa nachádzajú na konci poradia. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy 3. kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:299
Futbalisti Girona FCrozhovor
Martin Kozinka21.10.202419
Súper Slovana si už Ligu majstrov asi nezahrá. Stále je to skromný klub, vraví expertSlovan hrá v Lige majstrov proti katalánskej Girone.
Martin Kozinka21.10.202419
Pohľad na štadión Montilivi, na ktorom hráva Girona FC.
Miroslav Kováčikut 13:502
Girona sa vzdala miliónov navyše. Slovan uvidí v Lige majstrov menej ľudí ako v TrnaveDejiskom zápasu Girona - Slovan Bratislava bude štadión Montilivi.
Miroslav Kováčikut 13:502
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Martin Kozinkaut 09:354
Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť SlovanChceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.
Martin Kozinkaut 09:354
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:562
Slovan nastúpi v Girone s troma stopérmi, kapitánsku pásku ponesie KašiaPozrite si zostavy zápasu FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:562
Hráči ŠK Slovan Bratislava
ut 10:006
Šanca na prvé body je reálna. Kde sledovať zápas Girona - Slovan Bratislava?Zverenci trénera Weissa nastúpia na tretí zápas Ligy majstrov od 21:00 h.
ut 10:006
Futbalisti FC Girona.
21.10.20242
Girona má veľké problémy. Na zápas proti Slovanu musí povolať hráčov z rezervyŠpanielsky klub hrá v najprestížnejšej ligovej súťaži po prvýkrát.
21.10.20242
Vladimír Weiss st. počas tréningu zápasom 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti FC Girona.
21.10.2024
Weiss: Gironu máme prečítanú, pokúsime sa ich prekvapiť. Zranenia nás trápia rovnakoÚradujúceho slovenského majstra trápia viaceré absencie v tíme.
21.10.2024
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
ut 16:22
Slovan v pamätnom zápase zdolal Barcelonu. Nadviaže na tento triumf proti Girone?Desať dôležitých faktov pred súbojom Slovana v Girone.
ut 16:22
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť Slovan