56-ročný hráč dal krásny gól. Kým mu futbal bude chutiť, nechce končiť

Gabriel Trizna.
Gabriel Trizna. (Autor: Dodo Mikuš)
Titanilla Bőd|14. nov 2023 o 16:35

V regióne ho poznajú pod prezývkou Haluška.

BUZITKA, BRATISLAVA. Keď ho miluješ, nie je čo riešiť. 56-ročný Gabriel Trizna futbal miluje a tak nič nerieši. Tvrdí, že kým mu bude slúžiť zdravie a kým ho budú chcieť do mužstva, nechce skončiť.

Zanietený športovec cez víkend nastúpil v závere stretnutia VI. ligy SsFZ medzi Hajnáčkou a Buzitkou a pekným gólom prispel k vysokému víťazstvu Buzitky 7:2.

Krásna strela pod brvno

FC 98 Hajnáčka je bez bodu na poslednom, 13. mieste tabuľky skupiny D (štrnásty účastník, TJ Nenince odstúpil v priebehu sezóny). 1. FK Buzitka sa pohybuje v pokojných vodách stredu tabuľky, na jeseň v 12 zápasoch získala 19 bodov.

Pre silné dažde a podmočené trávniky sa stretnutie hralo na umelej tráve v Rimavskej Sobote.

„Hajnáčka má úplne nové mužstvo a som presvedčený, že o také tri roky to bude veľmi silný tím. Majú šikovných mladých chlapcov, len ešte musia získať skúsenosti,“ poznamenal Gabriel Trizna.

Väčšinu zápasu sledoval z lavičky. „Boli sme jednoznačne lepší, ale nepremenili sme množstvo šancí. Podľa gólových príležitostí by sme mali vyhrať 20:5,“ poskytol svoj pohľad na dianie na trávniku.

Tréner ho poslal na ihrisko v 80. minúte. „Čakal som, že mi dá trošku väčší priestor,“ poznamenal so smiechom najstarší hráč v kádri Buzitky. Svoj druhý dotyk s loptou hneď premenil na gól. Už zo striedačky si všimol, že brankár Hajnáčky často stojí vysoko. Keď ho Zsolt Rapi vysunul dobrou prihrávkou približne 30-35 metrov od brány, ľavačkou loptu spracoval a vystrelil. „Lopta išla pod brvno, bol to krásny gól,“ vravel Gabriel Trizna. Prekvapil aj kameramana zápasu, ktorý nezachytil trajektóriu lopty.

Štvrtý raz v Buzitke

V aktuálnej sezóne mal Gabriel Trizna len malú minutáž. „V prvých dvoch kolách som hral niekoľko minút, potom som istý čas nechodil, lebo som bol zaneprázdnený. Aj za ten čas som však hral za starých pánov, aj tam som strelil pár gólov,“ uviedol hráč, ktorého v regióne každý pozná pod prezývkou Haluška.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»56-ročný hráč dal krásny gól. Kým mu futbal bude chutiť, nechce končiť