Mladý Brazílčan ostáva v Arsenale, klubu pomohol už k dvom trofejam

Radosť futbalistov Arsenalu po góle Gabriela Martinelliho.
Radosť futbalistov Arsenalu po góle Gabriela Martinelliho. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. feb 2023 o 13:25

V drese "kanonierov" odohral vyše sto zápasov.

LONDÝN. Brazílsky futbalista Gabriel Martinelli predĺžil spoluprácu s lídrom anglickej Premier League londýnskym tímom FC Arsenal.

Podľa trénera Mikela Artetu ide o dlhodobý kontrakt, no neprezradil jeho presnú dĺžku. Dvadsaťjedenročný útočník odohral v tejto sezóne všetkých 19 ligových zápasov a k prvému miestu v tabuľke pomohol siedmimi gólmi.

"Gabi je stále veľmi mladý, takže vieme, že toho od neho môžeme očakávať ešte oveľa viac. Je skvelé, že budeme spolu pokračovať na tejto ceste," uviedol tréner Arteta v oficiálnom klubovom vyhlásení.

Gabriel Martinelli prišiel do Arsenalu v júli 2019 z brazílskeho klubu Ituano zo Sao Paula a odvtedy odohral za severolondýnsky tím 111 súťažných stretnutí.

Olympijský víťaz z Tokia v nich nastrieľal 25 gólov a prispel k prvenstvám v prestížnom FA Cupe aj Anglickom superpohári.

Arsenal Londýn sa usiluje o prvý titul v Premier League od sezóny 2003/2004, momentálne má na čele súťaže náskok piatich bodov a zápas k dobru v porovnaní s obhajcom prvenstva Manchestrom City.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Mladý Brazílčan ostáva v Arsenale, klubu pomohol už k dvom trofejam