Pred exotikou uprednostil Liptov. Jendrišek priznáva, že to môže byť jeho posledná sezóna

Erik Jendrišek (v bielom).
Erik Jendrišek (v bielom). (Autor: TASR)
SITA|27. júl 2022 o 15:44

Účastník MS 2010 v lete vymenil Trenčín za Liptovský Mikuláš.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový útočník Erik Jendrišek sa pred sezónou 2022/2023 vrátil na Liptov, kde odštartoval svoju bohatú kariéru. T

ridsaťpäťročný bývalý reprezentant Slovenska už má za sebou premiéru v drese MFK Tatran Liptovský Mikuláš, s ktorým sa v lete dohodol na ročnej zmluve.

Z Trenčína si odnáša zmiešané pocity

V minulom ročníku najvyššej domácej súťaže pôsobil v klube AS Trenčín, v osemnástich zápasoch zaznamenal štyri góly.

"Niečo bolo fajn, iné veci zase vypálili horšie. Pocity z toho celého mám teda zmiešané. Želal som si najmä vyššiu zápasovú prax, no proti bolo zranenie aj klubová politika, pretože v AS preferujú výchovu mladých hráčov.

Prvá polsezóna nám herne nevyšla, druhá už áno. Príchodom Ivana Galáda a posunom Juraja Ančica na post hlavného trénera sa mnohé veci zlepšili. Škoda, že akurát v tom čase som si poranil koleno. Aj také veci však prináša futbal.

Teraz sa budem snažiť ukázať svoje kvality v Liptovskom Mikuláši. Moja motivácia je potvrdiť, že v prípade dobrého zdravotného stavu som stále platný ligový hráč," povedal Jendrišek pre oficiálny web Fortuna ligy.

Liptovský Mikuláš uprednostnil pred zahraničím

Skúsený futbalista mal ponuky aj z Grécka a Indie, ale napokon sa rozhodol pre návrat na Liptov:

"Nie je žiadne tajomstvo, že Tatran sa o mňa zaujímal v podstate už rok. Celý čas sme boli v kontakte. Mal som aj ponuky zo zahraničia, ktoré som zvažoval, no napokon som sa aj z rodinných dôvodov rozhodol, že zostanem doma.

Liptovský Mikuláš je od Ružomberka na skok, takže logická voľba. Každý deň môžem tráviť s deťmi. Bol som si tam pár dní pozrieť prostredie a zžiť sa s kolektívom. Nebolo to tak, že by som v piatok išiel na prvý tréning a v sobotu absolvoval úvodný zápas. Bol som spokojný, takže sme sa dohodli na spolupráci."

Premiéru v drese Tatrana si Jendrišek odbil v sobotňajšom zápase 2. kola Fortuna ligy 2022/2023 proti Michalovciam (1:1), nastúpil doň v 63. minúte.

V nedeľu ho čaká stretnutie proti MFK Ružomberok, v ktorom začal profesionálnu kariéru. V ročníku 2005/2006 sa stal ako hráč "ruže" majstrom Slovenska a s 21 gólmi bol najlepším ligovým strelcom.

V najvyššej slovenskej súťaži hrával aj za Nitru a Trnavu, v zahraničí pôsobil v piatich nemeckých kluboch, v poľskej Cracovii Krakov a v Grécku.

Za slovenskú reprezentáciu odohral 37 duelov a skóroval štyrikrát, zahral si aj na MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Neprišiel len strieľať góly

Jendrišekovi sa v Liptovskom Mikuláši páči, do tímu prináša množstvo skúseností.

"Myslím si, že som do kolektívu zapadol bez problémov. Chalani sú super, takže žiadny problém. Niektorých som poznal aj predtým, takže o to prebehla moja adaptácia ľahšie.

V Tatrane sa cítim skvele. Na prvom mieste je však mužstvo. Moja úloha nie je len na ihrisku. Očakáva sa, že mladším hráčom pomôžem na ihrisku aj mimo neho v ich raste.

Do Tatrana som neprišiel iba preto, aby som strieľal góly," vyhlásil rodák z Trstenej, ktorý by rád pomohol Tatranu zlepšiť ôsme miesto z minulej sezóny.

"Verím, že odohráme minimálne podobnú sezónu tej predošlej. Bol by som rád, ak by sme sa vyhli stresom vyplývajúcim z boja o záchranu.

Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu. V sobotu sme získali prvý bod a verím, že v nedeľu nám pribudnú tri," skonštatoval Jendišek.

Zatiaľ nevie, či aktuálna sezóna bude jeho posledná v kariére:

"Teoreticky to tak môže byť. Samozrejme, veľa bude závisieť aj od zdravotného stavu. V tomto smere mi to nevyšlo v Trenčíne, kde som si na začiatku jari poranil koleno a vynechal som skoro pol sezóny. Verím, že teraz to bude inak."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pred exotikou uprednostil Liptov. Jendrišek priznáva, že to môže byť jeho posledná sezóna