Outsider v prvom polčase prekvapil Slovan. Bolo to slabé, priznal Kitka

Futbalisti FK Beluša.
Futbalisti FK Beluša. (Autor: Facebook FK Beluša)
Ivan Mriška|24. sep 2024 o 18:28

Úradujúci slovenský majster zdolal treťoligovú Belušu 6:1.

BELUŠA. Pred štyrmi rokmi mohli v poslednej minúte poslať duel do penaltového rozstrelu. Brankár Michal Šulla však predviedol skvelý zákrok a zabránil blamáži.

Futbalisti Slovana Bratislava sa opäť predstavili v treťoligovej Beluši. V rámci tretieho kola Slovnaft Cupu.

Pred štyrmi rokmi podal Slovan podpriemerný výkon, po ktorom skončil na lavičke vtedajší tréner Ján Kozák mladší.

Aj preto mal tento duel špeciálny náboj.

Domáci pozorne bránili

Od úvodu to bol pomerne vyrovnaný zápas. Futbalisti Beluše pozorne bránili a veľký favorit z hlavného mesta sa do čistých šancí nedostával.

Prvá polhodina nepripomínala rozdiel medzi oboma klubmi, Slovanisti viackrát rozohrávali nepresne a len ťažko kombinovali.

VIDEO: Záznam zápasu FK Beluša - ŠK Slovan Bratislava

Keď už sa Slovan konečne dostal do dobrej šance, pekné zákroky predviedol domáci brankár Medard Vangel.

Všetko nasvedčovalo tomu, že do kabín sa pôjde za bezgólového stavu. Zodpovednosť však na seba zobral Marko Tolič, ktorý po individuálnej akcii otvoril skóre - 0:1.

Krásny gól Gajdoša

Tak, ako prvý polčas skončil, druhý začal. Slovan pridal na obrátkach, ovládol dianie na ihrisku a postupne zvyšoval svoje vedenie.

Treťoligisti mali ťažké nohy, nestíhali na favorizovaných hostí a vedenie Slovana narastalo.

Postupne sa presadili Ignatenko, Metsoko, Kashia, Gajdoš a Zuberu. Nádherný gól strelil najmä z 25-tich metrov Artur Gajdoš.

Zápas sa hral za dažďa. V poslednej minúte vyšlo na chvíľku slnko, ktoré prinieslo čestný gól domácich. Hlavou po štandardnej situácii sa presadil Denis Knížka - 1:6.

Hostia vyhrali úplne zaslúžene, v druhom polčase outsidera doslova prevalcovali. Za prvý polčas si zaslúžia pochvalu aj domáci, po zmene strán im však došli sily.

„V prvom polčase to bol z našej strany slabý výkon. Mali sme slabý pohyb, vypracovali sme si dve, tri možnosti, ale bolo to v zakončení pomalé.

Hrali sme strašne do šírky, domáci sa presúvali a zatvárali nám priestory. Z našej strany to bol v prvom polčase slabý výkon,“ pre Futbalnet.tv hodnotil asistent trénera ŠK Slovan Bratislava Boris Kitka.

Po zmene strán to bol zo strany Slovana úplne iný výkon, totálne ovládol dianie na ihrisku a jeho vedenie narastalo.

„Takto by to malo byť. Kontrolovali sme hru a v momentoch, keď sme sa dostali pred bránu, sme hrali rýchlo. Takto by to malo vyzerať,“ dodal.

Čaká ich možno najlepší tím na svete

Po zranení sa do zostavy Slovana vrátil Lukáš Paušek.

„Dnes to bolo o tom, aby sa nikto nezranil. Hráčom sme povedali, aby to brali ako povinnosť, je to súťažný zápas. Potrebujeme, aby sme takéto zápasy zvládali bez problémov, druhý polčas bol v poriadku, ale prvý určite nie,“ uviedol Kitka.

Slovan má nesmierne nahustený program. V piatok 27. septembra ho v Niké lige čakajú Michalovce a potom v Lige majstrov 1. októbra privítajú slávny Manchester City.

„Kalendár je náročný. Myslieť na City by bol veľký problém. Dobre sme zvládli domáci zápas s Ružomberkom, čo potrebujeme potvrdiť a myslíme na zápas s Michalovcami, ktorý chceme zvládnuť.

A potom máme dva, tri dni na to, aby sme sa pripravili možno na najlepší tím na svete,“ uviedol Boris Kitka.

Hrali dobre aj dopredu

Beluša pôsobila v prvom polčase veľmi dobrým dojmom. Po zmene strán sa však jej koncepcia rozpadla.

„Bolo to iné ako pred štyrmi rokmi, dnes Slovan vyzeral trošku inak. Vedeli sme, že to bude ťažké. Kým nám stačili sily, chalani sa držali super.

Odohrali sme dobrý zápas, nemáme sa za čo hanbiť. Gratulujem Slovanu k postupu, držíme mu palce v lige aj v Lige majstrov. Sme radi, že sme to mohli zažiť,“ hodnotil tréner Beluše Dušan Kramlík.

Jeho tím predviedol v prvom dejstve výborný taktický výkon. Slovan mal problémy presadiť sa. Potom však dal za pár minút tri góly z päťky.

„Nepripravovali sme sa nejako špeciálne. Na našej úrovni to ani nie je možné. Povedali sme si, že chceme ísť aktívne a nielen vzadu, ale aj dopredu sme v prvom polčase hrali dobre.

Mali sme zaujímavé situácie, ktoré mohli skončiť gólom,“ dodal.

Aby dohrali so cťou

Treťoligisti sa obávali štandardných situácií Slovana. Nakoniec z nich trikrát inkasovali.

„Dostali sme góly a potom to už bolo o morálno-vôľových vlastnostiach, aby sme dohrali so cťou. Som rád, že sme dali na konci gól,“ uviedol.

Beluša je aktuálne v tretej lige na šiestej pozícii.

„Súťaž je nesmierne vyrovnaná, každý môže vyhrať s každým. Ideme preto od zápasu k zápasu, každý chceme vyhrať. Klub je dobre nastavený, dlhodobo robíme futbal v Beluši dobre. Dúfam, že to dlhodobo ešte aj bude,“ uzavrel tréner FK Beluša Dušan Kramlík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Outsider v prvom polčase prekvapil Slovan. Bolo to slabé, priznal Kitka