Zlá správa pre Slovan. FIFA ho potrestala zákazom prestupov na dlhé obdobie

Tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss st.
Tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss st. (Autor: TASR)
TASR, Pavol Spál|27. feb 2024 o 17:20

Trest nadobudol platnosť deň pred minulotýždňovou odvetou baráže o osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

ZÜRICH. Slovenský klub ŠK Slovan Bratislava dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) trest zákazu prestupov na tri obdobia.

Strešná organizácia na svojom oficiálnom webe neuviedla, akým spôsobom sa slovenský šampión previnil, iba to, že suspendácia platí od 21. februára.

Trest nadobudol platnosť deň pred minulotýždňovou odvetou baráže o osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Vo štvrtkovom zápase podľahli "belasí" Sturmu Graz 0:1.

V úvodnom stretnutí na pôde rakúskeho súpera utrpeli prehru 1:4 a s účinkovaním v tretej najvýznamnejšej európskej súťaži sa rozlúčili.

Kmotrík v rozhovore pre denník Šport24.sk ešte minulý týždeň priznal, že Slovan dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie zákaz prestupov. 

Dlhý pôst

„Včera (v stredu) sme oficiálnou cestou obdržali informáciu o tzv. ´transfer ban´. Dôvodom sú skutočne nevysporiadané záväzky voči Vernonovi De Marcovi, nášmu bývalému hráčovi. Nejde o žiadny závažný priestupok,“ hovoril vo štvrtok Ivan Kmotrík mladší pre Šport24.sk.

Slovan mal údajne dĺžiť De Marcovi 15 - tisíc eur.

Kmotrík vtedy však poprel, že by Slovan dostal pokutu. A tiež vyvrátil, že by klub dostal zákaz prestupov na dve prestupové obdobia. 

„V nasledujúcich dňoch vyrovnáme podlžnosti voči De Marcovi a ban skončí,“ veril Kmotrík.

Zmýlil sa? Podľa FIFA čaká Slovan dlhý prestupový pôst.

Nová posila tak môže prísť na Tehelné pole až 1. júla 2025.

Kmotrík priznal nezhody

Slovan bol od začiatku januára na prestupovom trhu veľmi pasívny. 

Stopér Spyridon Risvanis prišiel ako voľný hráč z Dunajskej Stredy a hneď sa zranil. V závere januára prišiel útočník Gerson Rodrigues, ale iba na hosťovanie.

Kmotrík priznal nezhody v klubových štruktúrach. 

Tréner Weiss verejne mlčal takmer počas celej prípravy. Jeho asistent však priznal, že nie sú spokojní s doplnením kádra. 

„Nie všetko v klube funguje tak, ako by malo, a treba si to otvorene a na rovinu povedať. Výsledkom je aj táto situácia, ktorá je nepríjemná a nevrhá dobré svetlo na klub,“ priznal Kmotrík junior. Sťažoval sa na nedostatočné kompetencie. Majiteľom Slovana je pritom jeho otec rovnakého mena. 

Chybu podľa juniora spravil šéf finančného oddelenia Martin Kováč. 

„Klub takto jednoducho ďalej nemôže fungovať a musia v ňom nastať zmeny,“ dodal Kmotrík mladší. 

Slovan má vážny problém. Až trinástim hráčom končí v lete zmluva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zlá správa pre Slovan. FIFA ho potrestala zákazom prestupov na dlhé obdobie