Ružomberok čaká ťažká úloha, chce sa však pobiť o postup

Súboj FC Riga - MFK Ružomberok.
Súboj FC Riga - MFK Ružomberok. (Autor: TASR)
TASR|27. júl 2022 o 18:00

MFK Ružomberok čaká odveta Konferenčnej ligy proti FC Riga.

RUŽOMBEROK. S malou nádejou na postup nastúpia futbalisti MFK Ružomberok na štvrtkový odvetný zápas 2. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy proti FC Riga (19.00 h).

Po domácej prehre 0:3 sú bližšie k prieniku do 3. kvalifikačného kola Rižania, no zverenci Petra Struhára sa ešte chcú pobiť o postup.

"Ruža" pred odvetou v Rige remizovala vo Fortuna lige s nováčikom z Podbrezovej 2:2. Dvadsaťosemročný útočník Martin Regáli po zápase povedal, že jeho tím mal streliť viac gólov, ale to sa nepodarilo.

Pred štvrtkovým duelom však MFK neskladá zbrane. "Do Rigy ideme s cieľom streliť góly a pobiť sa ešte o postup," povedal pre klubový web.

V prvom zápase 2. kvalifikačného kola boli hráči lotyšskému tímu veľmi efektívni, vyšli im dve akcie pred koncom prvého polčasu a jedna päť minút po zmene strán.

Na efektivitu sa teraz bude spoliehať tréner Ružomberka Struhár: "Máme pred sebou dva polčasy, ešte nie je koniec. Zápasy v európskych súťažiach sú pre nás veľkou školou. Či už pre trénerov, alebo hráčov.

Potrebujeme hrať na 100 percent a vtedy vieme byť nebezpeční a kompaktní. Musíme zlepšiť agresivitu a získavať viac odrazených lôpt."

Tréner Rigy Sandro Perkovič bol po výhre v úvodnom zápase 2. kvalifikačného kola spokojný, jeho tímu sa v nedeľu darilo aj v domácej súťaži. Jeho zverenci zdolali na vlastnom ihrisku Spartaks 2:1.

Jeden z dvoch gólov zaznamenal Argentínčan Marcelo Torres, ktorý sa presadil aj v prvom zápase EKL na pôde Ružomberka.

Pod Čebraťom otvoril skóre v 43. minúte. V Rige sa hrá systémom jeseň - jar a FC má stále šancu na titul, hoci na lídra Valmieru stráca deväť bodov.

Víťaz dvojzápasu sa stretne s portugalským tímom Gil Vicente.

FC Riga - MFK Ružomberok

2. kvalifikačné kolo Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 - 2. zápas

/štvrtok 28. júla, 19.00 SELČ, Skonto Stadions v Rige/

rozhodcovia: Sabotic - Ries, Hansen (všetci Lux.)

prvý zápas: 3:0

/textový prenos ponúkneme na Sportnete/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Ružomberok čaká ťažká úloha, chce sa však pobiť o postup