Mohol sa stať hrdinom. Takéto šance musím premieňať, kajal sa Haraslín

Lukáš Haraslín (vľavo)  v zápase FC Kodaň - AC Sparta Praha v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov.
Lukáš Haraslín (vľavo) v zápase FC Kodaň - AC Sparta Praha v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov. (Autor: TASR/Ritzau Scanpix via AP)
Sportnet, TASR|9. aug 2023 o 10:52

V odvete si český majster verí.

KODAŇ, BRATISLAVA. V 12. minúte mohol otvoriť skóre, no zazmätkoval a gól nestrelil. Slovenský futbalista Lukáš Haraslín sa mohol stať hrdinom Sparty Praha.

Tá v 1. zápase 3. predkola remizovala na pôde FC Kodaň 0:0. V drese dánskeho majstra odohral celý duel Denis Vavro.

VIDEO: Zostrih zápasu Sparta Praha - Kodaň

Najväčšiu príležitosť Sparty v zápase mal práve Haraslín, ktorý zazmätkoval pri svojom pokuse. "Prvá moja myšlienka bola, že zakončím z prvej.

Potom som si všimol, že brankár začal cúvať, stretli sa mi myšlienky a išiel som do kľučky. Škoda, také šance musím premieňať," povedal v rozhovore pre Sport.cz Haraslín.

Podľa Haraslína je FC Kodaň veľmi silný na lopte. "Nedostali sme gól, čo je veľké plus. Prišlo nás povzbudiť mnoho fanúšikov. Verím, že nás nádejný výsledok posunie," okomentoval.

V odvete si český majster verí. "Počas víkendu nás ešte čaká česká liga v Jablonci. Musíme sa dobre zregenerovať, pretože zápasy pôjdu v rýchlom slede," zhodnotil Haraslín.

Za domácich odohral celý zápas aj slovenský obranca Denis Vavro, ktorý dostal v 87. minúte žltú kartu za nešportové správanie.

Práve cez neho prešla prihrávka na Haraslína. "Každý zápas chceme vyhrať, ale výsledok 0:0 by sme pred zápasom asi brali. Na ťažkom teréne sme hrali proti výbornému súperovi, takže to hodnotím dobre.

Počas ich veľkých príležitostí som sa samozrejme zľakol, boli podobné ako moja. Ani oni nepremenili, dnes asi nebolo súdené skórovať nikomu," dodal Haraslín.

Slovenský reprezentant je momentálne najlepším strelcom českej najvyššej súťaže. V troch zápasoch pozbieral tri góly, Sparta je momentálne na čele tabuľky s plným počtom bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mohol sa stať hrdinom. Takéto šance musím premieňať, kajal sa Haraslín