Získa Zlatú loptu Jorginho? Medzi favoritmi sú aj Messi a Lewandowski

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. okt 2021 o 11:27

Pre pandémiu koronavírusu sa v minulom roku Zlatá lopta neudeľovala.

BERLÍN. Magazín France Football zverejnil menoslov 30 futbalistov, ktorí zabojujú o zisk prestížneho individuálneho ocenenia Zlatá lopta 2021.

V širšej nominácii figuruje aj rekordný šesťnásobný víťaz ankety Lionel Messi a opäť patrí do okruhu najväčších favoritov.

Dlhoročný útočník FC Barcelona, ktorý v lete odišiel do Paríža St. Germain, priviedol Argentínu v pozícii kapitána k triumfu na Copa America a získal vôbec svoju prvú trofej v národnom tíme.

Ďalším adeptom na víťazstvo je poľský kanonier Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov, ktorý v uplynulej sezóne nastrieľal v bundeslige rekordných 41 gólov.

Podľa odborníkov má veľké šance vyhrať anketu aj taliansky stredopoliar Jorginho. Ten získal v priebehu roka až dve cenné trofeje - s FC Chelsea vyhral Ligu majstrov a patril medzi opory Talianska, ktorému pomohol k zisku titulu majstra Európy.

Pre pandémiu koronavírusu sa v minulom roku Zlatá lopta neudeľovala. Predvlani ju v tesne súboji s holandským stopérom Virgilom Van Dijkom z FC Liverpool získal Messi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Získa Zlatú loptu Jorginho? Medzi favoritmi sú aj Messi a Lewandowski