Hráč Šachtaru sotil podávača lôpt. Ospravedlnil sa

Futbalista Šachtaru Doneck Facundo Ferreyra.
Futbalista Šachtaru Doneck Facundo Ferreyra. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|15. mar 2018 o 09:59

Facundo Ferreyra sa rozbehol za podávačom lôpt a strčil doňho.

RÍM. Európska futbalová únia (UEFA) obvinila AS Rím za zdržovanie hry podávača lôpt počas utorkového odvetného osemfinálového zápasu Ligy majstrov AS Rím - Šachtar Doneck.

Chlapca postrčil hráč Šachtaru Facundo Ferreira po tom, ako ťahal čas pri vrátení lopty.

Incident sa odohral v 80. minúte. Ferreyra sa rozbehol za podávačom lôpt a strčil do neho takou silou, že chlapec prepadol cez reklamný panel.

Od rozhodcu dostal 27-ročný argentínsky útočník žltú kartu. Ferreyra sa v stred prostredníctvom facebookového účtu Šachtaru za svoje konanie ospravedlnil.

"Je mi naozaj ľúto, čo sa stalo. Futbal však prináša vypäté momenty a v tej chvíli som bol plný emócií," uviedol Ferreyra na twitterovom konte Šachtaru.

UEFA vyhlásila, že prípad spadá pod disciplinárne pravidlá upravujúce etické a športové správanie predstaviteľov klubov.

AS Rím bude čeliť disciplinárnemu konaniu aj za použitie pyrotechniky v zápase zo strany fanúšikov. Prípadné tresty budú vyrieknuté 31. mája.

Zápas sa skončil najtesnejším triumfom (1:0) talianskeho tímu, ktorý mu v súčte s výsledkom 1:2 z Ukrajiny stačil na postup do ďalšej fázy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hráč Šachtaru sotil podávača lôpt. Ospravedlnil sa