V hre budú aj Slováci. Európska konferenčná liga má na programe baráž o osemfinále

Dávid Hancko a Lukáš Haraslín.
Dávid Hancko a Lukáš Haraslín. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|16. feb 2022 o 14:30

V hre budú aj obe pražské „S". Slavia si zmeria sily s Fenerbahce, Sparta doma vyzve Partizan Belehrad.

BRATISLAVA. Šestnásť futbalových klubov bude vo štvrtok v akcii v úvodných zápasoch baráže o osemfinále premiérového ročníka Európskej konferenčnej ligy.

V ôsmich dueloch sa stretnú tímy z tretích miest skupinovej fázy Európskej ligy a druhých miest skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

V hre budú aj viacerí Slováci

Vo Viedni sa proti domácemu Rapidu predstaví aj slovenský stredopoliar Matúš Bero, ktorý pôsobí v holandskom Vitesse Arnhem.

Účasť Berovho tímu v tejto fáze súťaže nebola dlho istá. Dôvodom bol neodohratý duel proti anglickému Tottenhamu Hotspur, na ktorého termíne sa tímy nevedeli dohodnúť.

Kompetentní prvýkrát zápas preložili pre nákazu koronavírusom v radoch Spurs. Európska futbalová únia nakoniec v decembri rozhodla o kontumácii zápasu v prospech Vitesse.

Slovensko bude mať zastúpenie aj v stretnutiach oboch pražských klubov. V Slavii pôsobia Jakub Hromada a Ivan Schranz, zatiaľ čo v Sparte Dominik Holec, Dávid Hancko, Lukáš Štetina a Lukáš Haraslín.

Hromada na súpiske Slavie pre Európsku konferenčnú ligu chýba.

Zatiaľ čo "zošívaní" nastúpia na pôde tureckého Fenerbahce Istanbul, Sparta privíta srbský Partizan Belehrad.

Partizan si v Prahe pozrie len tisícka divákov

Sparta sa neúspešne snažila získať na stretnutie výnimku na väčší počet divákov. V Českej republike sa koncom týždňa uvoľňujú opatrenia, no štvrtkový zápas na Letnej bude musieť prebehnúť len s tisíckou divákou.

"Ani v pondelok sa bohužiaľ napriek obrovskej snahe vedenia Sparty Praha nerozhodlo o udelení výnimky. Stretnutie tak pripravujeme v režime 1000. Lístky sú určené pre permanentkárov," uviedol klub v oficiálnom vyhlásení.

Grécky PAOK Solún, ktorý v základnej skupine eliminoval bratislavský Slovan, o postup zabojuje s dánskym FC Midtjylland.

Ďalším zástupcom z Jutského polostrova je FC Randers, ktorý zavíta na ihrisko v anglickej lige sa trápiaceho Leicestru City. Zverenci Brendana Rodgersa nevyhrali v Premier League od 28. decembra a vo všetkých súťažiach si v posledných desiatich zápasoch pripísali len tri výhry.

Olympique Marseille, desaťnásobný francúzsky majster, privíta azerbajdžanský FK Karabach. PSV Eindhoven na úvod hostí izraelský Maccabi Tel-Aviv a nórsky majster, Bodo/Glimt, zabojuje o postup v prvom súboji na pôde glasgowského Celticu.

17.2.2022 o 18:45 hod.:

Fenerbahce Istanbul - Slavia Praha

FC Midtjylland - PAOK Solún

PSV Eindhoven - Maccabi Tel-Aviv

Rapid Viedeň - Vitesse Arnhem

17.2.2022 o 21:00 hod.:

Celtic Glasgow - Bodo/Glimt

Leicester City - Randers FC

Olympique Marseille - FK Karabach

Sparta Praha - Partizan Belehrad

Odvetné zápasy sú na programe o týždeň 24. februára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»V hre budú aj Slováci. Európska konferenčná liga má na programe baráž o osemfinále