Jirka má šancu zahrať si Ligu majstrov, posilnil českého šampióna

Erik Jirka.
Erik Jirka. (Autor: TASR)
Sportnet|11. aug 2022 o 15:26 (aktualizované 11. aug 2022 o 16:00)

Slovenský futbalista posilnil Viktoriu Plzeň.

PLZEŇ. Slovenský futbalista Erik Jirka sa stal novou posilou českého majstra Viktorie Plzeň.

Už vo štvrtok doobeda o tom informoval španielsky web cadenaser.com. Podvečer už web českého klubu potvrdil podpis trojročného kontraktu.

„Ide o rýchlostný typ krídelníka, ktorý perfektne zapadá do nášho spôsobu hry. Erik by navyše nemal mať problém s adaptáciou na nové prostredie, a tak by mal rýchlo zapadnúť do našej kabíny,“ povedal k posile tréner Plzne Michal Bílek.

"Keď mi agent povedal o záujme Plzne, bol som z toho nadšený. Zabojovať o Ligu majstrov je pre mňa obrovská motivácia, rovnako ako pre všetkých hráčov v Plzni," poznamenal Jirka po podpise kontraktu.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie začiatkom augusta ukončil kontrakt s druholigovým španielskym tímom Realom Oviedo.

Jirka bol v klube rok a za ten čas odohral 20 zápasov a pripísal si jeden presný zásah, ako aj dve gólové asistencie.

Dvadsaťštyriročný futbalista strávil najväčšiu časť kariéry v Spartaku Trnava. Ako veľký talent prestúpil do Partizanu Belehrad. Hosťoval v španielskom Mirandése, srbskom Niši a poľskom Górniku Zabrze.

Viktoria Plzeň je aktuálnym obhajcom titulu v českej lige. Momentálne aj Ligu majstrov, kde bude v play off kvalifikácie čeliť Karabachu o účasť v skupinovej fáze.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Jirka má šancu zahrať si Ligu majstrov, posilnil českého šampióna