Kritizujú nezákonný postup. Frankfurt sa vzdal vstupeniek na zápas s Neapolom

Fanúšikovia Frankfurtu v sprievode polície pred zápasom v Marseille.
Fanúšikovia Frankfurtu v sprievode polície pred zápasom v Marseille. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. mar 2023 o 17:00

Protestujú pre administratívne rozhodnutia.

FRANKFURT. Nemecký futbalový klub Eintracht Frankfurt sa vzdal všetkých vstupeniek pre svojich priaznivcov pridelených na stredajší odvetný duel Ligy majstrov na pôde talianskeho tímu SSC Neapol.

Takýmto spôsobom chce vyjadriť protest proti "nezákonnému" postupu talianskych úradov, ktorí sa rozhodli obmedziť predaj pre fanúšikov súpera.

Prvý zápas v Nemecku sa skončil triumfom lídra talianskej Serie A 2:0, pred odvetou tak má omnoho väčšiu šancu na postup ako súpera.

Duel vo Frankfurte sprevádzali konflikty medzi priaznivcami oboch táborov, musela zasahovať aj polícia a tá aj zatýkala.

Taliani sa z bezpečnostných dôvodov rozhodli čo najviac skomplikovať situáciu podporovateľom Eintrachtu.

Ministerstvo vnútra najprv nariadilo tímu SSC Neapol vôbec nepredávať vstupenky pre fanúšikov hostí, zástupcovia Eintrachtu sa však odvolali a na súde uspeli.

Úrady z "mesta pod Vezuvom" však v nedeľu vydali zákaz predaja vstupeniek pre rezidentov Frankfurtu nad Mohanom. A to rozhnevalo vedenie nemeckého klubu.

"Nové nariadenie nie je o nič menej nezákonné vo svojom obsahu a zdôvodnení ako to predchádzajúce.

Je tiež celkom nevhodné, keďže je všeobecne známe, že až dve tretiny našej fanúšikovskej základne nie sú z nášho regiónu a neprišli by z Frankfurtu," uviedol Philipp Reschke z užšieho vedenia nemeckého tímu.

Taliani v konečnom dôsledku dosiahli svoj cieľ. "Od začiatku zažívame svojvoľné administratívne rozhodnutia všetkých zodpovedných v Neapole a nechceme, aby ktokoľvek podstupoval riziko spojené s cestou do Neapola.

Vzdávame sa preto celého balíka pridelených miest, pokiaľ sa v krátkom čase nezmení vyhláška úradov," dodal Reschke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kritizujú nezákonný postup. Frankfurt sa vzdal vstupeniek na zápas s Neapolom