Vyrovnaný boj o titul v Bundeslige, tri mužstvá majú rovnaký počet bodov

Gólová radosť hráčov Borussie Dortmund.
Gólová radosť hráčov Borussie Dortmund. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. feb 2023 o 10:30

Borussia Dortmund zvíťazila v ôsmom súťažnom zápase po sebe.

BERLÍN. Po 21. kole najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy 2022/2023 sú na čele tabuľky až tri mužstvá so 43 bodmi.

Prehru majstrovského Bayernu Mníchov v sobotňajšom dueli na trávniku Borussie Mönchengladbach (2:3) využila Borussia Dortmund a čiastočne i Union Berlín.

Hráči BVB v domácom prostredí triumfovali nad Herthou Berlín (4:1) a Union pred vlastnými fanúšikmi uhral bezgólovú remízu s posledným Schalke 04 Gelsenkirchen.

Bayern vedie už len zásluhou lepšieho skóre pred druhým Dortmundom a tretím Unionom Berlín, štvrtý Freiburg stráca na spomenuté tímy tri body.

Hrdinom Borussie v stretnutí proti Herthe bol kapitán Marco Reus, ktorý zaznamenal bilanciu 1+1. Bolo to ôsme súťažné víťazstvo BVB po sebe. „Dostali sme sa do veľmi dobrej pozície, ale ešte sme nedosiahli naše ciele,“ povedal kouč Borussie Edin Terzič.

Union Berlín nevyužil šancu dostať sa na líderský post. Schalke zaznamenalo štvrtú bezgólovú remízu po sebe, Union zasa prišiel o päťzápasovú víťaznú šnúru v rámci I. bundesligy.

V ďalšom kole sa berlínske mužstvo predstaví v šlágri na ihrisku Bayernu. „Začiatok stretnutia proti Schalke bol náročnejší, ako sme si predstavovali.

Občas som mal pocit, akoby nám chýbala sebadôvera. Chceli sme tento zápas vyhrať, ale s remízou dokážem žiť,“ povedal tréner Unionu Urs Fischer.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Vyrovnaný boj o titul v Bundeslige, tri mužstvá majú rovnaký počet bodov