Weiss rozhodol a bol vylúčený. Po jeho góle sa hráči takmer pobili

Šarvátka v zápase DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava.
Šarvátka v zápase DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: Palo Gašpar)
TASR|7. máj 2023 o 19:35 (aktualizované 7. máj 2023 o 20:05)

Slovan má čele tabuľky už päťbodový náskok.

Fortuna liga - 8. kolo, skupina o titul

Dunajská Streda - Slovan Bratislava 2:3 (1:1)

Góly: 5. Krstovič, 80. Ramadan - 42. Lovat, 74. Green, 90.+5 Weiss ml. (z 11 m)

ŽK: Kalmár, Káčer - Kašia, Weiss

ČK: 90.+5 Weiss (Slovan) po 2 ŽK

Rozhodovali: Glova - Bednár, Poláček, 12 211 divákov

Dunajská Streda: Petráš - Alex Pinto, Kružliak, Brunetti, Andzouana (12. Davis) - Nebyla, Káčer, Kalmár - Blackman (46. Ramadan), Krstovič, Veselovský (78. Niarchos)

Slovan: Trnovský - Medveděv, Kašia, De Marco, Lovat - Kankava, Kucka - Čavrič (83. Zmrhal), Čakvetadze (89. Weiss), Green - Abubakari (89. Barseghjan)

/Súpisky a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalisti Slovana Bratislava urobili veľmi dôležitý krok k tomu, aby získali už piaty majstrovský titul po sebe.

V šlágri ôsmeho kola nadstavbovej časti nielenže ubránili dvojbodový náskok pred Dunajskou Stredou, ale ho po výhre 3:2 ešte zvýšili.

O osude zápasu rozhodol v 95. minúte z pokutového kopu Vladimír Weiss ml. Následne však dostal za vyzlečenie dresu druhú žltú kartu a bol vylúčený.

Svojimi gestami však zbytočne provokoval aj fanúšikov domáceho tímu a takmer sa na trávniku strhla bitka. Napokon sa hralo vyše 100 minút.

Priebeh zápasu: Dunajská Streda - Slovan Bratislava

I. polčas:

Slovan si v úvode vypracoval dve dobré štandardné situácie, ale centrované lopty od Čakvetadzeho nenašli svojho adresáta.

V 5. minúte sa prvýkrát pripomenuli domáci, z pravej strany poslal spätnú prihrávku Kalmár a Krstovičova strela od brvna zapadla za Trnovského.

VIDEO: Vladimír Weiss st. reaguje po zápase DAC - Slovan Bratislava

V 12. minúte sa tešili hostia z vyrovnávajúceho gólu po zakončení Abubakariho, hlavný arbiter Filip Glova však situáciu skontroloval prostredníctvom VAR a po ruke De Marca gól neuznal.

Slovan pokračoval v aktivite, najskôr mal v 17. minúte dobrú príležitosť Green, no mieril vysoko nad Petrášovu bránu. O dve minúty neskôr sa neujala ani hlavička Čavriča z päťky.

Hra sa následne vyrovnala a aj domáci sa snažili kombinovať.

V závere prvého polčasu sa však predsa Slovan dočkal vyrovnávajúceho gólu. V 42. minúte vystrelil vonkajškom Lovat a efektná strela mala aj gólovú bodku.

II. polčas:

Po zmene strán pohrozili ako prví domáci, keď sa center Kalmára snažil usmerniť Brunetti, lopta však smerovala mimo tri žrde.

VIDEO: Adrián Guľa reaguje po zápase DAC - Slovan Bratislava

V 57. minúte mal veľkú príležitosť na opačnej strane Green, ktorý však mieril iba do priestoru, v ktorom stál Petráš. Domácemu brankárovi následne pomohla aj žrď po hlavičke Čavriča.

Po polhodine hry sa druhýkrát dostal k slovu VAR, keď skúmal hru rukou v šestnástke od Lovata, zo situácie napokon nerezultoval pokutový kop.

V 74. minúte mal opäť veľkú príležitosť Green, jeho pokus ale ešte Petráša vyrazil na roh. Vzápätí už Green domáceho brankára prekonal, keď po Čakvetadzeho rohu doklepol loptu do bránky na zadnej žrdi.

Slovan sa však z vedenia tešil iba päť minút. Na začiatku 80. minúty nedal Trnovskému šancu prudkou hlavičkou striedajúci Ramadan.

V závere zápasu zahral rukou v šestnástke Káčer a nariadený pokutový kop premenil striedajúci Weiss ml. Po góle si vyzliekol dres, ukázal ho smerom k domácim tribúnam a po druhej žltej karte videl červenú.

Na ihrisku sa následne rozpútala početná šarvátka, do ktorej sa zapojilo niekoľko hráčov a zasahovať musela usporiadateľská služba.

Tabuľka Fortuna ligy

Skupina o titul:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
21
6
5
65:32
69
P
V
V
V
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
20
7
5
54:29
67
V
V
P
P
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
15
7
10
55:38
52
V
V
P
P
R
4
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
32
13
8
11
44:44
47
V
P
V
V
P
5
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
32
13
5
14
50:56
44
P
P
V
R
V
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
11
6
15
49:53
39
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss rozhodol a bol vylúčený. Po jeho góle sa hráči takmer pobili