Gašparík hlási problém. Spartak musí dať gól, Djuričin sa už možno nevráti

Marco Djuričin.
Marco Djuričin. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Michal Šášky|30. aug 2023 o 08:30

Marco Djuričin má vážne problémy.

KOŠICE, TRNAVA. Už dva týždne je isté, že sa opäť po roku bude hrať skupinová fáza európskych pohárových súťaží v dvoch slovenských mestách.

Vlani ju hostili Bratislava aj Košice. Slovan a Dnipro-1 sa dostali do Európskej konferenčnej ligy (EKL), obaja dokonca postúpili do jarnej časti.

Ukrajinský klub hráva v metropole východného Slovenska pre vojnu v domovine.

Slovan má opäť istú účasť v skupine už nejaký ten čas, je blízko Európskej ligy, po prvom zápase play-off vedie nad Arisom Limassol 2:1. Dnipro-1 v play-off EKL čelí Trnave. 

Spartak má jedinečnú šancu zariadiť, aby sa nielenže hrala skupina v dvoch slovenských mestách, ale aby ju hrali dva slovenské kluby. Navyše, odvekí rivali, Spartak a Slovan.

Prvý zápas sa na Štadióne Antona Malatinského skončil remízou 1:1. Odveta je na programe vo štvrtok 31. augusta o 20.00 h.

Čo sa v texte dočítate:

  • Prečo nie je Trnava pred odvetou v lepšej pozícii?
  • V akom zdravotnom stave je Marco Djuričin?
  • Bude hrať Jakub Paur v základnej zostave?
  • Na čo sa musia prichystať fanúšikovia?

Remíza rovnajúca sa prehre

Trnavčania mali jedinečnú šancu. Ich súper v európskej kvalifikácii nikdy nevyhral ani jeden zápas. Vlani dvakrát prehral v play-off Európskej ligy, tento rok vypadol z Ligy majstrov aj z Európskej ligy.

V aktuálnej sezóne má bilanciu 8 zápasov a jedinú výhru (1-4-3). Pred stretnutím v Trnave prehral v lige s nováčikom, hlavný tréner následne rezignoval a nový stále neprišiel.

Kríza klubu sa v zápase naplno prejavila. Už v 6. minúte fauloval stopér Eduard Sarapij na červenú kartu, pred osemminútovým nadstaveným časom dohral aj striedajúci Ihor Kohut.

V závere bol ešte ošetrovaný jeden z Ukrajincov, Trnava tak dohrávala istý čas proti siedmim hráčom v poli. Na strely vyhrala 16:2 (7:1 na bránu), na rohy 7:1, mala 61 % držanie lopty.

Napriek tomu bolo konečné skóre 1:1. „Toto je remíza rovnajúca sa prehre,“ poznamenal po záverečnom hvizde komentátor RTVS Ľuboš Hlavena.

„Červená karta mala zmeniť obraz hry, no my sme zostali úplne zaskočení. Akoby sa hráči zľakli, že môžeme zvíťaziť,“ hodnotil zápas tréner Michal Gašparík.

Kritizoval výkony hráčov, či chybu Sebastiána Kóšu, ktorý spôsobil penaltu a inkasovaný gól, či prístup mužstva. „Hrali sme hádzanú,“ poznamenal.

„Som veľmi smutný a sklamaný. Takáto šanca sa vám vyskytne raz za kariéru, ale my sme ju nevyužili. Nevydarený večer pre nás,“ priznal tréner Trnavy.

Čo je s Djuričinom?

Gašparík siahol cez polčas až k trom striedaniam. Defenzívnejších Bukatu s Procházkom vystriedali Oseni a Štefánik, ich príchod bol oživením.

Nečakane sa však na ihrisko nevrátil 30-ročný útočník Marco Djuričin. Rakúšan bol na konci polčasu v stopercentnej šanci, no neskóroval.

„Djuričin sa sám pýtal dole. Necítil sa dobre. Neviem, či horkom, alebo čím,“ dumal Gašparík po stretnutí. Realita bola horšia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Gašparík hlási problém. Spartak musí dať gól, Djuričin sa už možno nevráti