Hancko hral ľavého obrancu. Rozhodol zápas a dostal pochvalu od Vrbu

Dávid Hancko v drese AC Sparta Praha.
Dávid Hancko v drese AC Sparta Praha. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|29. aug 2021 o 09:45

Slovenský reprezentant bol hráčom zápasu.

PRAHA. Futbalisti pražskej Sparty aj v dvanástom domácom ligovom zápase pod vedením Pavla Vrbu bodovali naplno.

Postaral sa o to slovenský reprezentačný obranca Dávid Hancko, ktorý v 6. kole najvyššej českej súťaže rozhodol o víťazstve 1:0 nad Českými Budějovicami.

Presadil sa v 38. minúte hlavou po rohovom kope Davida Moberga Karlssona. V bránke hostí stál Slovák David Šipoš.

"V uplynulom období som pri štandardkách chodil viac na zadnú žrď, teraz som si vybral prednú. David to kopol veľmi dobre, stačilo iba loptu tečovať," opísal Hancko pre server sport.cz.

"Dôležité je, že pred reprezentačnou pauzou sme získali tri body. Boli sme počas celého zápasu lepší a súpera sme k ničomu nepustili. Boli tam situácie, po ktorých sme mohli pridať ďalšie góly," dodal slovenský obranca.

V sobotnom zápase začal ako stopér, po zranení Matěja Polidara sa už v 19. minúte presunul na ľavú stranu obrany. Na tomto poste hráva aj v slovenskej reprezentácii.

Ako sám priznal, na post ľavého beka sa mu veľmi nechcelo, pretože sa v strede obrany cíti aktuálne lepšie. Napokon sa však stal hrdinom.

"Post ľavého beka je v Sparte asi prekliaty, neviem prečo. Hancko to mal zložité, musel zaskakovať, no svoju úlohu zvládol veľmi dobre a navyše vsietil aj víťazný gól zo štandardky," pochválil Hancka tréner pražskej Sparty Pavel Vrba.

Po zrážke s vlastným brankárom Florinom Nitom zostal Hancko v priebehu druhého polčasu ležať na trávniku, no napokon mohol pokračovať v zápase.

"Trochu sme sa s Florinom zrazili a dostal som od neho do kolena. Bola to nešťastná situácia, číhal tam Patrik Brandner. Som rád, že sme neinkasovali a udržali si čisté konto," dodal Hancko.

Slovenský futbalista dostal po zápase cenu pre najlepšieho hráča stretnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Hancko hral ľavého obrancu. Rozhodol zápas a dostal pochvalu od Vrbu