Alves si vypočul rovnaký verdikt súdu, upresnil tiež krivú výpoveď

Dani Alves.
Dani Alves. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. máj 2023 o 11:45

Sexuálneho útoku sa mal dopustiť počas silvestrovskej oslavy.

MADRID. Súd v španielskom hlavnom meste Madrid opätovne zamietol brazílskemu futbalistovi Danimu Alvesovi prepustenie na kauciu.

Štyridsaťročný obranca je od 20. januára vo väzbe a mal by v nej zostať až do konca vyšetrovania jeho údajného sexuálneho útoku z 31. decembra 2022.

Súd koncom februára zamietol prvú žiadosť hráča o oslobodenie pre obavu z úteku z krajiny. Termín súdneho pojednávania zatiaľ nie je stanovený.

Alvesov právnický tím predložil v apríli súdu 200-stranovú správu spolu zo záznamami z bezpečnostných kamier, ktoré vraj dokazujú hráčovi nevinu a falošné svedectvá údajnej obete aj svedkov.

Alves počas pondelkovej výpovede na súde priznal, že so ženou mal pohlavný styk s jej súhlasom. Pôvodne však tvrdil, že k styku nedošlo.

Krivú výpoveď obhajoval tým, že sa vraj snažil zachrániť svoje manželstvo a je ochotný splniť všetky podmienky prípadného prepustenia na kauciu.

K dispozícii sú aj kamerové záznamy

Sudkyňa Concepción Cantónová na základe výsluchu ôsmich svedkov stále rozhoduje o tom, či otvorí proces voči známemu futbalistovi.

Zástupkyňou žaloby je špecialistka na sexuálne zločiny Ester Garcíová, Alvesa obhajuje právnik Cristóbal Martell, ktorý zastupoval jeho bývalého spoluhráča Lionela Messiho v prípade obvinení z daňových únikov.

Alvesa obvinila žena, že ju sexuálne napadol počas silvestrovskej oslavy v nočnom klube v Barcelone. Po návrate do krajiny ho zatkla španielska polícia.

Kamerové záznamy údajne odhalili, že futbalista strávil so ženou približne štvrťhodinu na sociálnom zariadení podniku. Dvadsaťtriročná žena údajne nechce finančné odškodnenie, ale trest odňatia slobody pre futbalistu.

Počas jeho pobytu vo väzbe Alvesovi vypovedal zmluvu mexický klub Pumas UNAM, v ktorom naposledy pôsobil.

Futbalista poprel, že by spáchal tento skutok. Argumentoval tým, že večer strávil v exkluzívnom klube v Barcelone, no ženu, ktorá ho obvinila, podľa prvej výpovede vraj nepoznal.

Počas vypočúvania pred sudcom údajne zmenil svoju výpoveď a prostredníctvom právnych zástupcov požiadal súd o opakované svedectvo, aby mohol povedať svoju verziu incidentu.

Dani Alves v drese brazílskej reprezentácie.
Dani Alves v drese brazílskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)

Verzií môže byť viacero

Polícia neposkytla podrobnejšie informácie o Alvesovom prípade a v Španielsku je definícia sexuálneho útoku či obťažovania veľmi široká, môže ísť o čokoľvek od nedovoleného dotýkania sa až po znásilnenie.

Ak by išlo o ťažšie previnenie, futbalistovi by hrozilo až 15 rokov za mrežami. Španielske médiá medzičasom priniesli niekoľko možných verzií incidentu.

Dani Alves hral v Barcelone za miestny FC ešte v sezóne 2021/2022. Predtým v klube pôsobil v rokoch 2008 až 2016 a získal s ním väčšinu zo svojich 44 trofejí, s ktorými je najúspešnejším hráčom histórie.

Pravý obranca odohral viac ako 100 stretnutí za brazílsku reprezentáciu.

Celkovo dal osem gólov. Na predvlaňajších OH v Tokiu získal s národným tímom zlatú medailu, v minulosti zaznamenal aj po dve prvenstvá v Pohári konfederácií a na juhoamerickom šampionáte Copa América.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Alves si vypočul rovnaký verdikt súdu, upresnil tiež krivú výpoveď