DAC získal skúseného portugalského brankára. Podmienky ho nadchli

Nová posila Dunajskej Stredy - portugalský brankár Ricardo Ferreira.
Nová posila Dunajskej Stredy - portugalský brankár Ricardo Ferreira. (Autor: dac1904.sk)
TASR|5. feb 2022 o 18:53

Prvýkrát bude pôsobiť mimo rodnú krajinu.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský futbalový fortunaligista FC DAC 1904 Dunajská Streda angažoval brankára Ricarda Abela Barbosu Ferreiru, s ktorým podpísal kontrakt do leta 2023.

Tridsaťdvaročný Portugalčan má na konte vyše dvesto štartov v drese Portimonense.

Ferreira je odchovanec Sportingu Braga. V sezóne 2007/2008 sa stal členom kádra prvého tímu, do súťažného stretnutia však nezasiahol.

Ďalšie dve sezóny strávil na hosťovaní v SC Olhanense, kde prispel k postupu do najvyššej súťaže a zároveň si v nej pripísal debut.

V lete 2010 prestúpil do CS Maritimo. Ročník 2013/2014 strávil na hosťovaní vo vtedy druholigovom Portimonense SC, kde následne získal aj trvalý kontrakt. Na jar 2017 už ako brankárska jednotka oslavoval s mužstvom návrat do prvoligovej spoločnosti.

Vyjadrenia v superlatívoch

"Videl som fantastickú infraštruktúru klubu a podmienky, aké sú tu k dispozícii, predurčujú DAC k tomu, aby bol úspešný. Som absolútne nadšený z tejto novej kapitoly v mojom živote a odhodlaný pomôcť mužstvu a novým spoluhráčom k zisku trofejí.

Verím, že v náročných situáciách nám pomôžu fanúšikovia a spoločne vyhráme čo najviac zápasov. Som veľmi šťastný, že môžem byť hráčom tohto klubu," citoval Ferreiru oficiálny web DAC.

Má byť oporou na ihrisku i v kabíne

"Je vo veku, keď môže byť oporou nielen na ihrisku, ale aj v kabíne, kde bude najstarším hráčom mužstva. Vieme, že svoj klub opúšťa po siedmich rokoch, čo je výnimočné v dnešnom futbale, takisto vo veku 32 rokov prvýkrát odchádza zo svojej krajiny a od svojej rodiny, preto urobíme maximum, aby sme mu čo najviac uľahčili adaptáciu.

Sme presvedčení, že spolu s Martinom Vantrubom a Danim Veszelinovom vytvoria trojicu, na ktorú sa budeme môcť aj naďalej plne spoliehať na kľúčovom brankárskom poste," vyjadril sa športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC získal skúseného portugalského brankára. Podmienky ho nadchli