Rasisticky mal uraziť prisťahovalca z Afriky. Kapitán Clermontu obvinenia odmieta

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. okt 2022 o 13:48

Vo francúzskej Ligue 1 vyšetrujú prípad rasizmu.

BREST. Francúzsky futbalový klub Stade Brest požiadal disciplinárny orgán tamojšej najvyššej súťaže Ligue 1 o prešetrenie údajného rasistického útoku voči jeho hráčovi Islamovi Slimanimu.

Alžírskeho útočníka mal súper Johan Gastien počas nedeľňajšieho ligového zápasu proti Clermontu (3:1) nazvať hanlivým slovom označujúcim prisťahovalca zo Severnej Afriky.

Vedenie Brestu vo svojom oficiálnom vyhlásení uviedlo, že "nemôže akceptovať" takéto skutky a požaduje od ligovej disciplinárnej komisie, aby si "posvietila na tento prípad".

Gastien odmieta obvinenie z rasistického útoku voči Slimanimu a svojho kapitána verejne podporil aj klub Clermont Foot Auvergne 63.

"Odohral som viac než 400 zápasov ako profesionál v štyroch rôznych kluboch a proti mnohým súperom, ale nikdy by som neveril tomu, že ma jedného dňa obvinia z takého skutku.

Hlboko ma to zasiahlo ako človeka, toto nie je v súlade s mojimi hodnotami a mojím vzdelaním. Nikdy som nebol rasista a dôrazne odsudzujem každého, kto sa takto prejavuje," obhajuje sa Gastien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Rasisticky mal uraziť prisťahovalca z Afriky. Kapitán Clermontu obvinenia odmieta