Čínsky šampión zanikol len tri mesiace po tom, čo získal titul. Má mať obavy aj Škriniar?

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. mar 2021 o 15:00

Kluby v Číne majú problémy.

ŠANGHAJ. Úradujúci čínsky futbalový šampión tím FC Ťiang-su s okamžitou účinnosťou ukončil svoju činnosť. Stalo sa tak len tri mesiace po tom, ako tím z Nan-ťingu získal premiérový domáci ligový titul.

Dôvodom na tento prekvapujúci krok je ukončenie financovania zo strany majoritného vlastníka spoločnosti Suning, ktorá je tiež majoritným vlastníkom lídra talianskej Serie A Interu Miláno.

Uvedená firma sa rozhodla v najbližšom čase stopnúť financovanie všetkých aktivít, ktoré priamo nesúvisia s predmetom podnikania spoločnosti. Tá sa údajne snažila šesť mesiacov klub predať, no na tomto poli neuspela.

Aj spomenutý líder talianskej Serie A Inter Miláno, v ktorom hrá slovenský obranca Milan Škriniar, je údajne už dlhší čas na predaj.

Podľa štátnej agentúry Sin-chua klub dlhuje hráčom výplaty za niekoľko mesiacov aj sľúbené bonusy za prípadný zisk titulu.

Klub FC Ťiang-su nebude štartovať v nasledujúcej edícii Ázijskej Ligy majstrov, z ktorej už skôr vylúčili aj ďalší čínsky tím Šan-tung Lu-neng za porušenie pravidiel o neprimerane vysokých platoch.

V Číne aktuálne panujú obavy, že z najvyššej domácej súťaže odíde aj jej ďalší účastník Tchien-ťin Tigers, keďže jeho dlhoročný majiteľ výrazne znížil svojej investície do organizácie po novom pravidle Čínskej futbalovej asociácie, ktoré zakazuje používanie firemných značiek v oficiálnych názvoch klubov.

Vlani skrachoval iný tím z rovnakého mesta - Tchien-ťin Tchien-chaj.

Najvyššia čínska futbalová súťaž sa v ostatnej dekáde stala ligou s jednými z najvyšších výdavkov, do krajiny to pritiahlo mnoho futbalových hviezd vrátane slovenského stredopoliara Mareka Hamšíka, ktorý pôsobí v tíme Ta-lien.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Čínsky šampión zanikol len tri mesiace po tom, čo získal titul. Má mať obavy aj Škriniar?