Slovák dostal padáka, po debakli a údajnej hádke ho vyhodil majiteľ klubu

Jakub Považanec z FK Jablonec.
Jakub Považanec z FK Jablonec. (Autor: TASR)
Michal Šášky|17. aug 2023 o 13:45

Jakub Považanec končí v FK Jablonec.

JABLONEC, BRATISLAVA. V letnom prestupovom období ho lanárila banskobystrická Dukla, on však predĺžil kontrakt v Jablonci.

Skúsený stredopoliar Jakub Považanec oblieka dres českého klubu už šesť a pol roka. Novú sezónu začal s kapitánskou páskou.

Vo štvrtom kole však Jablonec podľahol Sparte Praha vysoko 1:5. Považanec odohral len prvý polčas a svoj posledný v klube.

Pelta ho vyhodil

Po domácom debakli sa slovenský futbalista dozvedel od prvého muža FK Jablonec a bývalého šéfa národného zväzu (FAČR) Miroslava Peltu, že v tíme končí.

„Majiteľ klubu Miroslav Pelta oznámil Jakubovi Považancovi, že má zvolenie hľadať si angažmán a klub hráča uvoľnil na prestupový trh. Jeho budúcnosť sa aktuálne rieši,“ povedal hovorca klubu Martin Bergman.

Podľa portálu InFotbal končí po tom, ako sa pohádal s novým trénerom Radoslavom Látalom, pod ktorého vedením Jablonec v úvodných štyroch kolách nezvíťazil.

Klub vo vyhlásení poprel tieto informácie, článok označil za klamlivý a zavádzajúci.

„K žiadnej roztržke alebo hádke behom jednania medzi trénerom a hráčom neprišli, rovnako sa v pokoji riešila aktuálna situácia medzi hráčom a vedením,“ informoval klub prostredníctvom webu.

Vráti sa na Slovensko?

Zmeny v kádri naznačoval tréner Látal už krátko po stretnutí. „Nechcem tu a teraz po prehre vravieť, že toho a toho vyhodíme. To nie. Ale nejaké kroky určite prídu,“ vravel Látal.

Po prvom dejstve, ktorý nazval polčas polčasom hrôzy, striedal troch hráčov, vrátane kapitána Považanca, ktorý v tejto funkcii zaskakoval veterána Tomáše Hübschmana.

Považanec je jediným hráčom, ktorý po stretnutí v A-tíme skončil. Neodcestuje teda ani na víkendový zápas do Karvinej.

Jeho návrat na Slovensko nie je vylúčený, počas leta ho lanárila rodná Banská Bystrica, ktorá v strede poľa prišla o lídra Michala Faška.

Medzičasom však zo Zlína prišiel Marek Hlinka, zo Žiliny Tibor Slebodník a pravidelne hráva aj legionár Enzo Arevalo.

Reálnejšie je jeho zotrvanie v Čechách, kde si vytvoril dobrú povesť ako stabilný člen zostavy Jablonca a bývalý hráč Dukly Praha. V českej lige má na konte 272 štartov a 19 gólov.

Tabuľka českej Fortuna ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Slovák dostal padáka, po debakli a údajnej hádke ho vyhodil majiteľ klubu