Nemal dôvod váhať. Schranz podpísal zmluvu s českým majstrom

Ivan Schranz v drese Slavie Praha.
Ivan Schranz v drese Slavie Praha. (Autor: SK Slavia Praha/ instagram)
TASR, SITA|8. jún 2021 o 11:41

Momentálne ho trápi zranenie.

PRAHA. Futbalový útočník Ivan Schranz sa stal novou posilou Slavie Praha. S klubom podpísal trojročnú zmluvu, informoval o tom oficiálny tímový web. 

Dvadsaťsedemročný slovenský reprezentant si vyslúžil prestup k českému majstrovi už po jednej sezóne v Jablonci. V 28 dueloch zaznamenal 13 gólov a pomohol Severočechom k bronzovej priečke.

"Slavia je v Česku top klub, dokonca jeden z najlepších v Európe. Prejavila o mňa záujem a ja som nemal dôvod váhať. Slavii sa darilo na oboch frontoch, či v lige alebo v Európe. To svedčí o jej kvalite a ja sa teším, že môžem v tomto klube byť.

Je to pre mňa nová výzva, nová kapitola a pre mňa krok vpred. Teším sa a verím, že získam so Slaviou čo najviac trofejí," povedal Schranz pre klubový web.

Schranz je ofenzívny univerzál, ktorý okrem hrotového útočníka dokáže zahrať aj v pozícii stiahnutého hráča viac do stredu poľa či na krídle.

Slavia bude pre neho piaty český angažmán. Po príchode zo Spartaka Trnava v roku 2017 pôsobil chvíľu v Sparte Praha, neskôr v Dukle Praha, Českých Budějoviciach a už spomenutom Jablonci.

Jeho výkony si všimol aj reprezentačný tréner Štefan Tarkovič a nominoval ho na EURO 2020. Pre zranenie stehenného svalu je však jeho účasť neistá.

"Ivan patril k najlepším hráčom uplynulého súťažného ročníka, v Česku sa presadzoval už aj predtým. Je to preverený hráč s výborným charakterom.

V ofenzíve dokáže zahrať na viacerých postoch. Veríme, že bude pre nás vhodná posila," komentoval športový riaditeľ Slavie Praha Jiří Bílek. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Nemal dôvod váhať. Schranz podpísal zmluvu s českým majstrom