Bol najlepší, ale vyradili ho. Čo je so šikovným Slovákom?

Ondrej Duda.
Ondrej Duda. (Autor: REUTERS)
Pavol Spál|25. apr 2022 o 16:05

Aký osud čaká ofenzívneho stredopoliara v Bundeslige?

BRATISLAVA. Už ako tínedžer patril medzi najväčšie hviezdy poľskej ligy. Ondrej Duda neraz počúval, že je veľký talent a trieda. Až európskeho formátu.

Salamon Kalou pôsobil v slávnej Chelsea šesť rokov a v drese anglického giganta vyhral všetko, vrátane Ligy majstrov.

Útočník Pobrežia Slonoviny spoznal v rámci Premier League veľa famóznych futbalistov, tak mohol porovnávať. Keď bol neskôr spoluhráčom Dudu v Herthe Berlín, na margo Slováka nešetril komplimentami. 

„Sledujem ho každý deň na tréningu a vidím, akých nevšedných vecí je schopný," tvrdil Kalou, pričom Slováka motivoval rôznymi stávkami k lepším štatistikám.

Trebárs o luxusné hodinky. 

Dvadsaťsedemročný Duda mal v Bundeslige niekoľko hviezdnych momentov, či fáz. V jednom období bol najlepším strelcom jednej z najlepších líg sveta.

Urobil si meno. Na druhej strane má však povesť náladového hráča. 

Vlani bol najlepším strelcom a najproduktívnejším hráčom Kolína. Dal sedem gólov, na ďalších šesť prihral. V tejto sezóne sa však trápi a neraz sedel na lavičke náhradníkov.

Duda uprednostnil svoje záujmy

V nedeľu prišli nemecké médiá s informáciou, že bol Slovák vyradený z kádra. Zatiaľ iba dočasne, na jeden týždeň. Počas tohto obdobia by mal trénovať individuálne.

„Svoje záujmy uprednostnil pred potrebami tímu a teraz bude trénovať individuálne," napísal klub z Kolína vo svojom stanovisku. 

Čo sa s Dudom deje? Bol to jeho posledný zápas v Kolíne? Čo je za jeho poklesom formy? Má problémy s trénerom?

V Nemecku sa kauzou Duda zaoberali Martin Zenge a Jürgen Kempe z denníka Express, ktorý sa špecializuje na futbalový Kolín. Ako to vnímajú nemeckí novinári?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bol najlepší, ale vyradili ho. Čo je so šikovným Slovákom?