Dortmund získal náhradu za Hallera bojujúceho s nádorom, získal posilu z Kolína

Anthony Modeste v drese 1. FC Kolín.
Anthony Modeste v drese 1. FC Kolín. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. aug 2022 o 14:48

Tridsaťštyriročný Modeste absolvoval v Dortmunde lekársku prehliadku a podpísal ročný kontrakt.

DORTMUND. Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund v pondelok získal francúzskeho útočníka Anthonyho Modesteho z konkurenčného bundesligového klubu 1. FC Kolín nad Rýnom.

Vykompenzoval si tak absenciu Sébastiena Hallera, ktorý pre zhubný nádor na semenníkoch musí podstúpiť chemoterapiu. Tridsaťštyriročný Modeste absolvoval v Dortmunde lekársku prehliadku a podpísal ročný kontrakt.

„Urobili sme vedomé rozhodnutie po analýze minulej sezóny, aby sme podpísali klasickejšieho útočníka, ktorý dáva našej ofenzívnej hre istú fyzickosť, ktorý je dobrý v hlavičkovaní a predstavuje gólovú hrozbu,“ povedal športový riaditeľ Borussie Sebastian Kehl.

Dvadsaťosemročný Haller prestúpil do Dortmundu 6. júla z holandského Ajaxu Amsterdam, ktorý zaňho zinkasoval 31 miliónov eur. Po dvanástich dňoch však musel opustiť predsezónny tréningový kemp po tom, ako mu našli spomenutý nádor.

„Vzhľadom na pozadie choroby Sébastiena Hallera sme radi, že sa nám v krátkom čase podarilo doplniť náš tím o takého útočníka, akým je Anthony Modeste,“ dodal Kehl.

Samotný hráč tvrdí, že bol nadšený z ponuky od vedenia BVB. „Ponuka z Dortmundu mi dala v mojom veku jedinečnú príležitosť hrať aj Ligu majstrov a ukázať sa na najvyššej úrovni,“ povedal Modeste.

Útočník vyjadril vďaku Kolínčanom, načasovanie prestupu však nepotešilo trénera "capkov" Steffena Baumgarta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Dortmund získal náhradu za Hallera bojujúceho s nádorom, získal posilu z Kolína