Bayern v Lige majstrov končí. Senzačne ho vyradil Villarreal

Momentka zo zápasu Ligy majstrov Bayern Mníchov - Villarreal CF.
Momentka zo zápasu Ligy majstrov Bayern Mníchov - Villarreal CF. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. apr 2022 o 22:57

Postup španielskeho tímu zariadil v závere Chukwueze.

Liga majstrov - štvrťfinále, odveta

Bayern Mníchov - Villarreal CF 1:1 (0:0)

Góly: 52. Lewandowski - 88. Chukwueze

Rozhodoval: Vinčič (Slovin.), ŽK: Lewandowski - Foyth, Lo Celso

/prvý zápas: 0:1, do semifinále postúpil Villarreal/

Bayern: Neuer - Pavard, Upamecano, Hernandez (87. Davies) - Sane, Kimmich, Goretzka, Coman - Musiala (82. Gnabry), Müller (90. Choupo-Moting) - Lewandowski

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, P. Torres, Estupinan - Parejo (90.+3 Aurier), Capoue, Coquelin (84. Chukwueze) - Moreno, Danjuma (84. Pedraza), Lo Celso

MNÍCHOV. Futbalisti Villarreal CF postúpili do semifinále Ligy majstrov. Zverenci Unaia Emeryho senzačne vyradili Bayern Mníchov, keď po domácom triumfe 1:0 uhrali v utorok v Allianz Aréne remízu 1:1.

Postaral sa o ňu v 88. minúte striedajúci Samuel Chukwueze, ktorý prvou strelou Villarrealu v zápase dorovnal zásah Roberta Lewandowského.

Priebeh zápasu Bayern Mníchov - Villarreal CF

I. polčas:

Julian Nagelsmann premiešal pred odvetou zostavu a nastúpil so systémom 3-4-2-1. Jeho zverenci boli pred vlastnými fanúšikmi od začiatku aktívni, ale dlho sa nevedeli dostať do gólových šancí.

Strela Saneho i hlavička Goretzku zo 17. minúty išli vedľa bránky. Najväčšiu šancu mal v 29. minúte Musiala, no v dobrej pozícii poslal hlavou loptu len do rúk Rulliho.

Bola to jediná strela Bayernu medzi tri žrde v prvom polčase. Bavori síce boli aktívnejší a do súperovej šestnástky posielali množstvo centrov a prihrávok, Villarreal si však s nimi poradil.

V záverečných sekundách mohli ísť navyše do vedenia, no Moreno z uhla rozvlnil len bočnú sieť.

II. polčas:

Tlak Bayernu sa vystupňoval po zmene strán, Coman a Upamecano mieril nepresne, no v 52. minúte si v šestnástke spravoval loptu Lewandowski, vystrelil a od tyčky rozvlnil sieť - 1:0.

Bayern naďalej tlačil a v 71. minúte mohol rozhodnúť, no Müllerova hlavička išla mimo. Šok pre domácich fanúšikov prišiel v 88. minúte.

(Autor: SofaScore)

Bayern po strate lopty pred súperovou šestnástkou nezastavil rýchly brejk hostí, Moreno poslal krížny pas do pokutového územia na Chukwuezeho a ten z prvej rozvlnil sieť.

Na ihrisku bol iba štyri minúty a postaral sa o jedinú strelu Villarrealu na bránku. Bayern mal celkovo 24 striel, štyri medzi tri žrde, ale v závere už nedokázal zvrátiť vypadnutie.

Hostia si tak pripísali po Juventuse ďalší veľký skalp. V semifinále narazia na lepšieho z dvojice Liverpool - Benfica, anglický tím vyhral v prvom zápase vonku 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayern v Lige majstrov končí. Senzačne ho vyradil Villarreal