Bayern sa musí poučiť z prehry v Barcelone. Máme kvalitu a hráčov, zastal sa tímu Kompany

Tréner Bayernu Mníchov Vincent Kompany na tréningu.
Tréner Bayernu Mníchov Vincent Kompany na tréningu. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|26. okt 2024 o 13:02

Bayern Mníchov prehral druhý zápas v Lige majstrov za sebou.

MNÍCHOV. Tréner Bayernu Mníchov Vincent Kompany v sobotu pred nedeľňajším ligovým zápasom proti VfL Bochum povedal, že nemecký tím sa musí poučiť z prehry v Lige majstrov s Barcelonou (4:1), ale viera v úspešnú sezónu zostáva zachovaná.

Bavori v stredu inkasovali tri góly v prvom polčase, keď po októbrovej prehre 0:1 s Aston Villou prehrali druhý zápas v Lige majstrov za sebou.

V Bundeslige sú však neporazení a so 17 bodmi sú na prvom mieste pred RB Lipsko.

"Sú zápasy, v ktorých je jasné, čo sa stalo. Ale toto bol duel s množstvom momentov a nie všetko sa pokazilo," povedal na tlačovej konferencii Kompany.

"Boli tam aj dobré momenty, ktoré sme nevyužili alebo sme neboli príliš koncentrovaní."

Kompany povedal, že jeho tím mohol byť v prvom polčase efektívnejší a odmietol obviňovať obranu zo štyroch gólov.

Bayern sa v tejto sezóne zúfalo snaží odraziť od dna po tom, čo sa mu v minulej sezóne nepodarilo získať žiadny titul, pričom Bayer Leverkusen vyhral domácu ligu a pohárový double.

"Inkasovali sme štyri góly. Ale nehovoril by som len o tom. Je to príliš jednoduché. Zodpovednosť nesie celý tím," povedal Kompany.

"Máme kvalitu a hráčov. Chápem, že sme prehrali a musíme prijať kritiku. Nechcem však strácať zo zreteľa, čo môžu chlapci dosiahnuť, ak urobia ďalšie kroky.

"Základom je, aby mužstvo pracovalo a aby sa z takýchto momentov poučilo," pokračoval. "Nie sme prekvapení, že nie všetko bolo dokonalé. Je to normálne. Veď v minulej sezóne sme nevyhrali titul."

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern sa musí poučiť z prehry v Barcelone. Máme kvalitu a hráčov, zastal sa tímu Kompany