Slovan je stále bez straty bodu. Nová posila skórovala hneď v prvom ligovom zápase

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR/Ritzau Scanpix via AP)
Sportnet, TASR|25. aug 2024 o 20:05 (aktualizované 25. aug 2024 o 21:25)

Banská Bystrica prvýkrát v sezóne nebodovala.

Niké liga - 5. kolo

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 67. Metsoko, 74. Barseghjan

Rozhodovali: K. Micheľ - Štrbo, Vass. ŽK: Bažík (tréner), Rymarenko - V. Weiss (tréner)

Diváci: 4125

Banská Bystrica: Rehák - Mensah, Willwéber, Klimpl (62. Šikula) - Pišoja, Richtárech (78. Brenkus), Hlinka, Záhumenský (78. Hanes) - Slebodník (70. Veselovský), Malec (62. B. Ľupták), Rymarenko

Slovan Bratislava: Martin Trnovský - Medveděv, Kašia (68. Wimmer), Voet, Vojtko - Marcelli (87. Mišovič), Mustafič, Savvidis, Mateáš (46. Tolić), Mak (46. Barseghjan) - Metsoko (68. D. Strelec)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

BANSKÁ BYSTRICA. V 5. kole futbalovej Niké ligy Banská Bystrica prvýkrát v sezóne nebodovala, keď prehrala doma so Slovanom Bratislava 0:2.

Úradujúci majster zaknihoval štvrté ligové víťazstvo za sebou. Duel sa začal s osemminútovým oneskorením pre nefunkčné dorozumievacie technické zariadenie u hlavného arbitra Micheľa.

Bystričania mohli ísť do vedenia po úniku Rymarenka, ktorého stíhal a napokon odstavil od koncovky Kašia. Hostia mali veľkú šancu po strele Metsoka, keď loptu zblokoval domáci Klimpl a skončila na brvne.

V druhom polčase sa brvno triaslo opäť, tentoraz po zakončené striedajúceho Tolića v päťke. Domáci mali šancu po strele Hlinku spoza malého vápna, zaskvel sa brankár Trnovský.

VIDEO: Zostrih zápasu Banská Bystrica - Slovan Bratislava

Gól padol v 67. minúte po načasovanej prihrávke Barseghjana na Metsoka, keď ho Hlinka nestíhal a útočník Slovana presne zakončil v šestnástke.

Na 2:0 zvýšil o sedem minút neskôr Barsgehjan nekompromisnou ľavačkou v pokutovom území po zachytení lopty. Záver duelu si Slovan skúsene postrážil, keď v tutovke ešte nepokoril Reháka z rohu päťky Strelec.

Hlasy po zápase

Marek Bažík, tréner Banskej Bystrice: „Slovan vyhral zaslúžene, pretože mal v zápase viac šancí ako my. Bol aktívnejší. Možno by sa zápas vyvíjal inak, ak by prvú veľkú šancu na našej strane využil Rymarenko. Kto vie ako by to bolo potom. Musím však pochváliť chalanov. Išli sme na sto, stodesať percent.

Ak hráte so Slovanom, tak tri – štyri šance, ktoré sme mali, musíte aspoň polovicu z nich využiť. A spoliehať sa na to, že Slovan nebude mať svoj deň a svoje šance nevyužije. To sa dnes nestalo, takže súper vyhral zaslúžene, hoci si myslím, že za náš výkon sa vôbec nemusíme hanbiť.“

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Sme radi, že sme vyhrali v ďalšom ligovom zápase pred tým vážnym doma v play-off Ligy majstrov. Som rád, že hráči boli ochotní behať, a to aj bez lopty. Hrali sme dosť v pozmenenej zostave, ale niektorí hráči mi dali inšpiráciu, aby som rozmýšľal o ich zaradení do základnej zostavy. Z tohto pohľadu som rád.

Zápas v Bystrici sa vyvíjal pre nás nie dobre, lebo kebyže dá Rymarenko z brejku po našej chybe gól, tak možno by to bol iný zápas. Ale je to keby. Potom sme rozhodli duel našou hernou kvalitou, ktorú doniesli na ihrisko Tigran Barseghjan a Marko Tolič. Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, no Bystrica tiež mala dobré momenty, pri jednej veľkej šanci súpera nás podržal brankár Trnovský. Som rád, že sa nik nezranil a berieme si tri body. Domov odchádzame spokojní.“

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
4
4
0
0
9:2
12
V
V
V
V
2
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
4
2
2
0
7:2
8
V
R
V
R
3
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
4
2
1
1
7:3
7
V
P
V
R
4
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
4
1
3
0
2:1
6
V
R
R
R
5
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
5
1
3
1
5:6
6
P
R
V
R
R
6
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
3
1
2
0
4:3
5
R
V
R
7
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
5
1
2
2
5:7
5
P
R
P
V
R
8
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
5
1
1
3
6:7
4
P
P
V
P
R
9
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
4
1
1
2
7:5
4
V
P
P
R
10
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
3
1
0
2
2:6
3
V
P
P
11
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
5
0
3
2
3:8
3
R
P
P
R
R
12
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
4
0
2
2
3:10
2
P
P
R
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan je stále bez straty bodu. Nová posila skórovala hneď v prvom ligovom zápase