Aj Trenčín získal posilu z Indonézie. Vlani obliekal dres Senice

Na snímke vpravo hráč Senice Witan Sulaeman a hráč Serede Todor Todoroski počas zápasu 21. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK Senica - ŠKF Sereď.
Na snímke vpravo hráč Senice Witan Sulaeman a hráč Serede Todor Todoroski počas zápasu 21. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FK Senica - ŠKF Sereď. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Sportnet|8. aug 2022 o 22:12

Witan Sulaeman podpísal dvojročný kontrakt.

TRENČÍN. Záujem o futbalistov z Indonézie na Slovensku rastie.

Po tom, ako Zlaté Moravce ohlásili svoju novú posilu, ktorou je indonézsky reprezentačný stredopoliar Egy Maulana Vikri, siahli po futbalistovi rovnakého pôvodu aj Trenčania.

Tí na svojich sociálnych sieťach oznámili príchod Witana Sulaemana. Dvadsaťročný krídelník podpísal s klubom dvojročný kontrakt.

Witan prichádza z poľskej Lechie Gdaňsk, kde však neodohral ani jeden ligový zápas.

Jarnú časť uplynulého ročníka strávil na hosťovaní v drese FK Senica. Nastúpil na osem stretnutí a strelil dva góly.

Jeden z nich zaznamenal v zápase tretieho kola nadstavby o udržanie sa aj na našom Štadióne Sihoť. Hoci hosťujúcich Záhorákov poslal hneď v úvode zápasu do vedenia, gólmi Azanga, Bainoviča, Kadáka a Kupusoviča sme výsledok otočili vo svoj prospech.

Mladý Indonézan začína svoju štvrtú európsku sezónu. V osemnástich rokoch prišiel do prvoligového srbského Radniku Surdulica, kde strávil dve sezóny.

Následne zamieril do Poľska. Najviac na seba upozornil v minulosezónnom štvrťfinále Slovnaft Cupu, v ktorom Senica vyradila Pohronie (3:2).

Na svoje konto si pripísal jednu gólovú prihrávkou a tesne pred záverečným hvizdom aj víťazný gól.

V reprezentačnom drese Indonézie odohral 48 zápasov a dal 15 gólov v kategóriách do 19 a 23 rokov. V prvom tíme má na svojom konte 18 štartov s bilanciou šesť gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Aj Trenčín získal posilu z Indonézie. Vlani obliekal dres Senice