Veľká bitka o titul pokračuje. Napívaný triler v Liverpoole víťaza nenašiel

Virgil van Dijk a Erling Haaland v zápase Liverpool - Manchester City
Fotogaléria (15)
Virgil van Dijk a Erling Haaland v zápase Liverpool - Manchester City (Autor: TASR/AP)
TASR, pf|10. mar 2024 o 16:21 (aktualizované 10. mar 2024 o 18:47)

Liverpool na domácej pôde remizoval s Manchestrom City 1:1.

LONDÝN. Futbalisti Liverpoolu remizovali v nedeľňajšom šlágri 28. kola Premier League s Manchestrom City 1:1.

Domáci "Reds" tak zostali na druhej priečke tabuľky o skóre za vedúcim Arsenalom, hostia sú tretí, ale na dvojicu súperov strácajú iba jediný bod.

Zápas sa hral od úvodu vo vysokom tempe. Na začiatku boli iniciatívnejší hostia, ktorí párkrát ohrozili bránku súpera. Liverpool postupne vyrovnal hru a z prvej vážnejšej šance skóroval. Rýchlu akciu zakončil Darwin Nunez, no jeho gól nakoniec neplatil pre ofsajd.

V 24. minúte nachytali hráči City domácich pri rohovom kope. Caoimhin Kelleher si nepostavil nikoho k prvej žrdi, Kevin de Bruyne okamžite rozohral po zemi a John Stones si zbehol a otvoril skóre. Zaspal Nunez, ktorý mal strážiť stopéra hostí.

V ďalších minútach pokračoval atraktívny ofenzívny futbal. V 47. minúte zavaril hosťom Nathan Ake, ktorý poslal Edersonovi katastrofálnu malú domov.

Brazílsky brankár po nej vybehol, no v šestnástke zložil Nuneza a následnú penaltu premenil Alexis Mac Allister. Ederson sa navyše pri zákroku zranil a v 56. minúte ho musel vystriedať Stefan Ortega.

Jürgen Klopp poslal na záverečnú polhodinu na ihrisko Mohameda Salaha, ktorý nastúpil v Premier League prvýkrát od 17. februára a len druhýkrát od 1. januára.

Špílmacher Liverpoolu sa ihneď prezentoval skvelou prihrávkou za obranu na Luisa Diaza, ktorý sa rútil sám na Ortegu, ale trestuhodne prestrelil.

"Reds" v tých chvíľach na ihrisku dominovali a mohli ísť do vedenia, no v 72. minúte Ortega zmaril tutovku Nuneza. Tesne predtým Pep Guardiola stiahol de Bruynea a na ihrisko poslal Matea Kovačiča.

V 74. minúte Kelleher vyboxoval loptu do Phila Fodena a od neho sa odrazila do brvna. V závere mohli rozhodnúť oba tímy, v 85. minúte Mac Allister vo veľkej šanci netrafil bránu a na druhej strane trafil Jeremy Doku do žrde.

Gól nepadol ani vo ôsmich minútach nadstavenia a tak sa vo skvelom zápase zrodila remíza.

Fotogaléria: Liverpool - Manchester City (Premier League, 28. kolo)

Bol to posledný ligový duel medzi Kloppom a Guardiolom v pozícii hlavných trénerov Liverpoolu a Manchestru City. Nemecký kouč 26. januára oznámil, že po sezóne opustí LIverpool, v ktorom pôsobil od 8. októbra 2015, a dá si pauzu od futbalu.

Tottenham stiahol náskok Aston Villy

Futbalisti Tottenhamu Hotspur dosiahli dôležité víťazstvo 4:0 na pôde Aston Villy. Spurs sa tak dotiahli na rozdiel dvoch bodov na svojho tabuľkového suseda, ktorý je štvrtý.

Pred šiestym Manchestrom United majú náskok už šesť bodov. Oproti obom navyše odohrali o zápas menej.

Prvý polčas príliš veľa zaujímavých momentov nepriniesol a na bránku nesmerovala ani jedna strela. Hostia rozhodli o svojom triumfe v priebehu 50. a 53. minúty, keď si vytvorili prvé väčšie šance a obe aj premenili.

Najprv pri brejku nacentroval z pravej strany Pape Sarr a James Maddison sklepol loptu zo vzduchu do siete, o tri minúty vybojoval Dejan Kulusevski loptu v strede poľa, čo odštartovalo brejk troch proti dvom a na jeho konci zvýšil Brennan Johnson na 2:0.

Šance domácich klesli ešte viac v 65. minúte, keď John McGinn úplne zbytočne "zostrelil" Destinyho Udogieho a dostal červenú kartu.

Tottenham zužitkoval početnú výhodu v nadstavenom čase, keď pridali góly Son Heung-min a Timo Werner.

West Ham zakopol s Burnley

West Ham nezvládol domáci duel s predposledným Burnley. Už v 11. minúte dal gól z diaľky David Fofana a v nadstavenom čase si strelil vlastný Konstantinos Mavropanos.

"Kladivári" znížili hneď po zmene strán, keď sa presadil Lucas Paqueta a odštartoval tak naháňačku za vyrovnaním.

West Ham mal niekoľko dobrých šancí, trafil aj brvno a nakoniec sa mu podarilo streliť aj druhý gól. Postaral sa oň striedajúci Danny Ings v 90.+1 minúte. Jeho prvý presný zásah päť minút predtým zrušil VAR.

West Ham figuruje na 7. mieste o bod pred Brightonom, ktorý vyhral doma nad Nottinghamom 1:0.

Premier League - 28. kolo:


FC Liverpool - Manchester City 1:1 (0:1)

Góly: 50. Mac Allister (z 11m) - 23. Stones

Aston Villa - Tottenham Hotspur 0:4 (0:0)

Góly: 50. Maddison, 53. Johnson, 90.+1 Son, 90.+4 Werner, ČK: 65. McGinn (Villa)

Brighton & Hove Albion - Nottingham Forest 1:0 (1:0)

Gól: 29. Omobamidele (vl.)

West Ham United - FC Burnley 2:2 (0:2)

Góly: 46. Paqueta, 90.+1 Ings - 11. Fofana, 45.+1 Mavropanos (vl.)

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Veľká bitka o titul pokračuje. Napívaný triler v Liverpoole víťaza nenašiel