Súper bol lepší, ale séria pokračuje. Guardiola: Niekedy máte viac šťastia

Hráč Manchestru City Rodri (v modrom) strieľa víťazný gól.
Hráč Manchestru City Rodri (v modrom) strieľa víťazný gól. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. jan 2022 o 14:32

LONDÝN. Manchester City dosiahol vďaka sobotnému triumfu na Emirates Stadium 2:1 jedenáste víťazstvo v najvyššej anglickej súťaži za sebou, nerodilo sa však ľahko.

Futbalisti Arsenalu prišli o body až v nadstavenom čase druhého dejstva. Dej hry zmenila najmä červená karta pre domáceho obrancu Gabriela.

Arsenalu chýbal pre koronavírus tréner Mikel Arteta, jeho zverenci boli v prvom polčase aktívnejší. Do vedenia ich dostal v 31. minúte Bukayo Saka peknou strelou z prvej.

"Nemyslím si, že veľa tímov dokázalo hrať proti Manchestru City tak, ako sme to robili v prvom polčase. Dominovali sme, ale potom sa zápas otočil v priebehu piatich minút," uviedol pre klubový web Arsenalu brankár Aaron Ramsdale.

Jeden zákrok skontrolovali, druhý nie

Hostia vyrovnali v 57. minúte z penalty, keď VAR dodatočne ukázal faul Granita Xhaku v domácej šestnástke.

O dve minúty sa vykartoval Brazílčan Gabriel a domáci dohrávali v desiatich. Doplatili na to v nadstavenom čase, keď sa v 90.+3 minúte strelou po zemi presadil Rodri.

"Je ťažké prehltnúť túto pilulku, hrali sme naozaj dobre, bránili sme dobre aj s desiatimi mužmi. Sme nešťastní, ale musíme sa spamätať a ísť ďalej. Žiaľ, aj taký je futbal, ale vo štvrtok nás čaká dôležitý semifinálový zápas v pohári," dodal Ramsdale.

Brankár Arsenalu sa vyjadril aj k situácii, po ktorej hostia zásluhou Riyada Mahreza vyrovnali.

"Čiarový rozhodca povedal, že si nemyslí, že to bola penalta, ale potom to išli skontrolovať cez VAR. Viac mi vadí, že si neskontrolovali faul na nášho hráča v prvom polčase. V tom je moja frustrácia, v tomto nesúlade medzi jedným a druhým rozhodnutím."

Hostia boli unavení

Tréner Manchestru City Pep Guardiola priznal, že Arsenal bol lepší.

"Ale niekedy sa stáva, že máte viac šťastia. My sme boli neskutočne unavení, psychicky aj fyzicky."

Kormidelník City vyzdvihol aj nepoddajnosť svojich zverencov, ktorí bojovali o víťazstvo do poslednej chvíle.

"Ani si nepamätám, kedy sme dali gól v nadstavenom čase. Bolo to tuším pred dvoma alebo tromi rokmi, keď Raheem Sterling skóroval proti Southamptonu. Ale teraz sme sa snažili vyhrať zápas, aj keď sme nemali toľko energie. Na Arsenale je veľmi ťažké vyhrať a sme radi, že sa nám to podarilo. Teraz si môžeme trochu odpočinúť."

V neúplnej tabuľke je obhajca titulu na čele s 11-bodovým náskokom pred londýnskou Chelsea, ktorá v nedeľu hostí tretí FC Liverpool (17.30 SEČ). Arsenal je s odstupom 18 bodov štvrtý a má o zápas menej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Súper bol lepší, ale séria pokračuje. Guardiola: Niekedy máte viac šťastia