Anglické kluby diskutovali s agentúrou, ktorá sa usiluje o vznik Superligy

Alexis Mac Allister, left (vľavo) sa teší po strelenom góle v zápase 28. kola Premier league Liverpool FC - Manchester City.
Alexis Mac Allister, left (vľavo) sa teší po strelenom góle v zápase 28. kola Premier league Liverpool FC - Manchester City. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. mar 2024 o 15:15

Je úplne logické a prirodzené, že sme diskutovali o tom, čo znamená v praxi decembrový verdikt Súdneho dvoru Európskej únie, uviedol Reichart.

LONDÝN. Anglické futbalové kluby absolvovali v uplynulých mesiacoch súkromné rozhovory s Berndom Reichartom, výkonným riaditeľom športovej agentúry A22, ktorá sa usiluje o vznik Superligy. Informovala o tom agentúra DPA.

Súdny dvor Európskej únie (SDEÚ) v Luxembursku vlani v decembri rozhodol, že Európska futbalová únia (UEFA) a Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) blokovaním plánovaného projektu Európskej Superligy konali v rozpore s európskym právom.

Podľa sudcov však tento verdikt nutne neznamená, že Superliga musí byť schválená.

Anglické veľkokluby Arsenal FC, Chelsea FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United a Tottenham Hotspur boli v apríli 2021 tiež súčasťou plánovaného projektu. Po protestoch fanúšikov a tlaku zo strany UEFA však z neho vystúpili.

"Je úplne logické a prirodzené, že sme s anglickými klubmi diskutovali o tom, čo znamená v praxi decembrový verdikt Súdneho dvoru Európskej únie," uviedol Reichart.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Anglické kluby diskutovali s agentúrou, ktorá sa usiluje o vznik Superligy