Real nenecháva nič na náhodu. Brankára izoloval, na finále Ligy majstrov pocestuje sám

Brankár Andrij Lunin (hore) chytá loptu.
Brankár Andrij Lunin (hore) chytá loptu. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. máj 2024 o 15:11

Dvadsaťpäťročný brankár predstavuje riziko nákazy, a preto trénuje samostatne.

BRATISLAVA. Ukrajinský brankár španielskeho futbalového klubu Real Madrid Andrij Lunin má stále chrípku, pre ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou nezasiahne do sobotňajšieho finálového zápasu Ligy majstrov proti nemeckej Borussii Dortmund.

Ako referuje web denníka Marca, nepocestuje tak so zvyškom madridského mužstva do Londýna, kde sa uskutoční rozhodujúci duel tohtosezónnej edície európskeho pohára číslo jeden.

V madridskom klube pred najdôležitejším zápasom sezóny prijali mimoriadne preventívne opatrenia.

„Biely balet“ chce mať pod kontrolou všetko do posledného detailu a opatrenia prijaté v súvislosti s chrípkou Lunina sú toho najlepším dôkazom.

Dvadsaťpäťročný brankár sa už síce takmer zotavil, no pre ostatných spoluhráčov predstavuje riziko nákazy, a preto trénuje samostatne.

Do Londýna pricestuje až po spoluhráčoch v piatok alebo sobotu, keď stopercentne pominie riziko infikovať svoje najbližšie okolie.

Lunin síce vo vyraďovacej časti vychytal postup Realu Madrid cez RB Lipsko, Manchester City a Bayern Mníchov, ale chrípka ho s najväčšou pravdepodobnosťou pripraví o najväčší zápas doterajšej kariéry.

Medzi tromi žrďami sa tak zrejme objaví Thibaut Courtois. Belgičan si pred začiatkom aktuálneho ročníka zranil koleno a po vystrábení sa zo zdravotných problémov začal zbierať prvé tohtosezónne štarty až tento mesiac. Odchytal štyri duely a ani raz neinkasoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real nenecháva nič na náhodu. Brankára izoloval, na finále Ligy majstrov pocestuje sám