Duda s výborným hodnotením, Dúbravku pochválil tréner

Ondrej Duda sa teší z gólu do siete Augsburgu.
Ondrej Duda sa teší z gólu do siete Augsburgu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. apr 2021 o 10:55

Medzi najlepšími Slovákmi nechýba Milan Škriniar.

BRATISLAVA. Slovenský futbalista Ondrej Duda odohral v piatok nesmierne vydarený zápas. Zachraňujúcemu sa Kolínu nad Rýnom pomohol dvoma gólmi k víťazstvu na pôde Augsburgu 3:2, pričom najmä jeho prvý gól bol fantastický. 

Rodák zo Sniny sa oprel do lopty a parádnym volejom z hranice šestnástky otvoril skóre. Následne pridal aj druhý zásah, ktorý sa napokon ukázal byť víťazným. 

Niet divu, že sa podľa portálu SofaScore stal najlepším Slovákom, ktorý v uplynulom týždni nastúpili v zahraničných futbalových súťažiach. 

Duda dostal výborné hodnotenie 9,1 z možných desiatich bodov. 

Dúbravka trápil hviezdy Liverpoolu 

Na druhom mieste sa umiestnil brankár Martin Dúbravka, ktorý predviedol nemenej kvalitný výkon na slávnom Anfield Road.

V tretej minúte ho síce prekonal egyptský kanonier Mohamed Salah, ale následne zneškodnil všetkých osem striel hráčov Liverpoolu. 

Newcastle sa v závere dočkalo aj vytúženého gólu, keď v 96. minúte skóroval Joe Willock. Tesne predtým hosťom nebol uznaný gól Calluma Wilsona, pretože systém VAR odhalil kontroverznú hru rukou. 

"Viete, keď hráte na Anfield Road, váš brankár musí hrať dobre. To sa aj stalo. Predviedol niekoľko skutočne dobrých zákrokov, ktoré nás udržali v zápase," povedal tréner Steve Bruce na adresu slovenského brankára. 

Fanúšikovia klubu na sociálnych sieťach zvolili Dúbravku za najlepšieho hráča zápasu a od SofaScore si vyslúžil hodnotenie 8,4. 

Hodnotenia slovenských futbalistov.
Hodnotenia slovenských futbalistov. (Autor: sofascore.com)

Víťazstvo Interu za "deväť" bodov

Na pomyselné stupne víťazov sa dostal aj Matúš Bero, ktorý odohral celý zápas na pôde Feyenoordu. Jeho Vitesse dosiahlo cenný bod za remízu 0:0. Výkon slovenského reprezentanta ohodnotili známkou 7,7. 

Najlepšiu päťku doplnili obrancovia Boris Sekulič (7,5) a Milan Škriniar (7,4). 

Obranca tímu Chicago Fire si pripísal asistenciu pri góle Srba Luku Stojanoviča. Napriek tomu jeho tím prehral na pôde Atlanty 1:3 a v novom ročníku zámorskej MLS čaká na prvé víťazstvo.

Milan Škriniar tradične nechýbal v základnej zostave Interu Miláno, ktorý v nedeľu zdolal Hellas Verona najtesnejším rozdielom 1:0. 

Pilier reprezentačného tímu SR vyhral štyri zo šiestich osobných súbojov, zablokoval jednu strelu súpera a dosiahol 93-percentnú úspešnosť prihrávok. 

"Toto víťazstvo nemá cenu len troch bodov, ani šiestich. Má cenu deviatich. Sme na 95 percent na ceste za Scudettom. Ešte sme ho nezískali, ale sme blízko," citovala agentúra AFP slová trénera Antonia Conteho. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Duda s výborným hodnotením, Dúbravku pochválil tréner