Ruka? Nepochopiteľné pravidlo, nešetril kritikou komentátor

Callum Wilson a jeho ruka, po ktorej mu neuznali gól v zápase Liverpool - Newcastle.
Callum Wilson a jeho ruka, po ktorej mu neuznali gól v zápase Liverpool - Newcastle. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|24. apr 2021 o 16:55 (aktualizované 24. apr 2021 o 18:08)

Newcastle remizoval na Anfield Road 1:1.

LIVERPOOL, BRATISLAVA. V 92. minúte sa Callum Wilson z Newcastlu pretlačil cez obranu Liverpoolu a vyrovnal na 1:1. Na striedačke zachraňujúceho sa tímu vypukli oslavy.

Zakrátko však prišlo veľké sklamanie. VAR pre údajnú ruku gól neuznal.

„Keď má útočiaci hráč akúkoľvek ruku, aj pri tele, píska sa ruka. Je to nepochopiteľné pravidlo futbalu,“ hovoril Petr Svěcený, komentátor televíznej stanice Premier Sport.

Hrdina zápasu: Necítim sa tak

Newcastle sa napriek tomu nevzdal. Favorita zápasu zavrel pred vlastnú šestnástku a v šiestej minúte nadstaveného času vyrovnal náhradník Joseph Willock.

Futbalista, ktorý prevažne sedí na lavičke a nastupuje len ako žolík. Po zápase bol velebený fanúšikmi na sociálnych sieťach.

„Necítim sa ako hrdina. Som rád, že som mohol pomôcť tímu,“ skromne hovoril po zápase.

„V druhom polčase sme sa usilovne tlačili dopredu a získali sme sebadôveru. Keď som na ihrisku len pár minút, dávam pre tím maximum. Momentálne si futbal veľmi užívam,“ dodal Willock.

Zaslúžia si Ligu majstrov?

Newcastle si pripísal dôležitý bod v boji o záchranu, Liverpool naopak stratil dva v boji o veľkú štvorku.

„Nevidel som, že by sme si dnes zaslúžili hrať budúcu sezónu Ligu majstrov. Čaká nás ďalších päť zápasov, v ktorých máme šancu na nápravu,“ pre The Sun povedal nemecký tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Výborný výkon povedal v zápase slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý kryl osem striel. Inkasoval len z kopačky Mohameda Salaha, proti ktorého zakončeniu nemal šancu.

V zápase predviedol viacero fantastických zákrokov a špecializovaný portál SofaScore.com mu udelil vysokú známku 8.4, čo je suverénne najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých hráčov na ihrisku.

Podľa oficiálneho webu Premier League bol tretím najlepším mužom na ihrisku.

(Autor: SofaScore.com)

„Oproti úvodu sezóny vidím v našej hre veľký rozdiel. Tím má ducha a chuť. Máme späť veľkých hráčov,“ povedal manažér Newcastlu Steve Bruce.

Do konca sezóny v Premier League ostáva ešte päť kôl. 

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ruka? Nepochopiteľné pravidlo, nešetril kritikou komentátor